Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

První česká opera na prknech zazní už dnes a zítra na Olomouckých barokních slavnostech

Kultura

18.8.2022

Autor: red

Autoři první původní české zpěvohry Dráteník, skladatel František Škroup a Josef Krasoslav Chmelenský, jsou nervózní. Dnes se přece koná ona očekávaná premiéra jejich díla! Před zraky diváků se má rozehrát příběh o mladé lásce, o dobrých lidech, o vztazích mezi otci, syny a dcerami. O Růženě a Vojtěchovi, kteří by se rádi vzali, ale stojí jim v cestě několik zdánlivě nepřekonatelných překážek. A hlavně o dráteníkovi, který se stane hybatelem celého příběhu.

Foto: archiv pořadatele

Dnes se koná ona očekávaná premiéra. A není divu, že jsou autoři nervózní – jeden ze zpěváků nevystoupí, a tak na poslední chvíli musí zaskočit samotný skladatel. A libretista Chmelenský přilévá vodu do ohně: chce mít vše pod kontrolou, chce mít vše tak, jak má v opeře být. Jak má ale opera vlastně vypadat?

Slovy režisérky Kateřiny Křivánkové vás zveme na jedinou operu, která na letošních Olomouckých barokních slavnostech zazní. Premiéra se odehraje dnes 18. a dále 19. srpna, na divadle Domu u parku, vždy od 19:30 hodin. Těšit se můžete na znamenité zpěváky, a to v hlavní roli Dráteníka Matúše Šimka, dále Lenku Cafourkovou Ďuricovou, Vincence Ignáce Novotného, Zuzanu Badárovou, Aleše Janigu, Jiřího Miroslava Procházku, Martina Vodrážku a Martina Mihála. Zpěváky i hudebníky Volantes Orchestra povede Marek Čermák, který rovněž zpěvohru hudebně nastudoval. Scénu a kostýmy vytvořila Sylva Marková.

Pro více informací a vstupenky online sledujte www.baroknislavnosti.cz nebo si vstupenky můžete zakoupit hodinu před představením na místě.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941