Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Prožijte den jako z románu! Na zámku v Čechách pod Kosířem se chystá Empírový den

Zprávy z regionu

8.5.2023

Autor: red

Zažijte půvab a romantiku děl spisovatelky Jane Austenové v nádherném prostředí klasicistního zámku v Čechách pod Kosířem a unikněte šedi všedního dne do časů, kdy byl svět krásnější. S romantickým květnem se opět blíží již tradiční dobová akce na zámku Čechy pod Kosířem nazvaná Empírový den.

Foto: archiv pořadatele

Program dne

  • 10:00 Taneční lekce
  • 13:00 Piknik v parku
  • 15:00 Speciální program roku - dětské hry
  • 16:00 Společné foto
  • 18:30 Večeře
  • 19:30 Empírový ples

V sobotu 27. května na vás čeká dopolední výuka tanců v krásných prostorách zámecké oranžerie. Odpoledne si můžete vychutnat piknik v parku a zkrátka nepřijdou ani ti nejmenší, pro které je letos připraven speciální program. Těšit se můžou na taneční lekce, kostýmovanou prohlídku zámku i tvořivé dílničky. V průběhu dne se mohou děti i dospělí projet krásným kočárem. Vrcholem celé akce je pak historický ples s živým orchestrem.

Nejzajímavější způsob, jak si akci užít, je samozřejmě v dobovém empírovém oděvu, ale podle organizátorů to rozhodně není nutné. Milovníci historie si událost vychutnají i v civilu a jistě rádi potkají podobně smýšlející tanečníky, kteří se sem sjíždějí ze všech koutů republiky i ze zahraničí.

Více informací k jednotlivým částem dne, rezervaci vstupenek, nebo inspiraci, co na sebe, najdete na www.empirovyden.cz

Reklama

MUDr. Malvína Hacarová

Katalog firem » Zdravotnictví

Do ordinace je NEZBYTNÉ se telefonicky objednat dopoledne 8-13 hod., aby nedocházelo ke kumulaci pacientů v čekárně. Prosíme pacienty s akutní infekcí horních dýchacích cest - vstup do ordinace...