Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Prosinec v Divadle Tramtarie ve znamení premiéry nové komedie

Kultura

2.12.2021

Autor: red

Poslední dny letošního roku nabídne Divadlo Tramtarie novinky ze svého repertoáru. Vedle komedie Láska sex a internety uvede v polovině prosince premiéru zbrusu nové inscenace Amélie z Hejráku.

V průběhu prosince nabízí divadlo hned pět termínů repríz komedie z prostředí internetové seznamky Láska, sex a internety. Humorná sonda do světa seznamovacích aplikací z pera Patrika Bouška pod režijním vedením Terezy Říhové je v současné době nejnavštěvovanější představením. Uvede diváka do kontextu aktuálnímu fenoménu seznamování na internetu, nabídneme odlehčený vhled do prostředí seznamovacích aplikací a bude zjišťovat, zda se na nich dá najít láska na celý život.

Láska, sex a internety

Foto: archiv pořadatele

Hlavními postavami jsou Helena i Michal. Oba hledají lásku. Když se jim nedaří potkat ten pravý protějšek v běžném životě, rozhodnou se hledat na internetu. Na jedné v nejoblíbenějších seznamovacích aplikacích – na Tinderu. A je to cesta plná nečekaných milostných eskapád, které na číhají snad na každém rohu. Jediný pohyb prstem po displeji telefonu jim totiž může obrátit život vzhůru nohama. V hlavních rolích se představí Jana Drgová a Miroslav Černý.

V pátek 3. prosince uvede divadlo komedii Hřeben Bruce Willise - humorný retro příběh ze života stárnoucího rockera, který s nadsázkou a sebeironií vypráví a glosuje svůj život od 17 let do 35, tedy období od svého prvního vypadnutého vlasu až po ten poslední.

Hřeben Bruce Willise

Foto: archiv pořadatele

Matěj je mladý, úspěšný, hraje v rockové kapele. Ale stane se mu to nejhorší, co se rockerovi může stát, začnou mu totiž padat vlasy! Úsměvná komedie ze života vypráví o tom, že všichni máme nějaký ten mindrák, a taky o tom, že všechno zlé je pro něco dobré. V hlavní roli se představí Vít Pištěcký.

Pro malé diváky je na soboru 4. prosince připraveno dopoledne s pohádkou, výtvarnou dílničkou a dalším doprovodným programem. Pohádka Eminka a Emoušek naučí děti s pomocí kouzelných skřítků poznávat pocity své i ostatních. Začátek je v 10 hodin.

Eminka a Emoušek

Foto: archiv pořadatele

Hlavním bodem v prosincovém programu divadla je bezesporu připravovaná premiéra nové inscenace Amélie z Hejráku

Foto: archiv pořadatele

Autorská dílo uměleckého šéfa Divadla Tramtarie Vladislava Kracíka je volně inspirované slavným filmem Jeana Pierra Jeunetta a jak název napovídá zasazeno je do prostředí olomouckého panelového sídliště.

Komedie nahlíží na svět skrze romantickou povahu hlavní hrdinky. Její vyprávění je postaveno na kontrastu fádní reality nelehkého života na olomoucké periferii a rozvinuté fantazie mladé dívky, která, ověšena igelitovými taškami ze supermarketu, tiše touží po dobrodružství, velkých hrdinských činech i lásce.

Premiéra je v neděli 19. prosince. První reprízu uvede divadlo hned v pondělí 20. prosince, začátek vždy v 19 hodin.

Vstupenky na představení můžete koupit online na www.divadlotramtarie.cz nebo v Informačním centu Olomouc v podloubí radnice.