Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Příprava fotbalistů – sami v běhu a cvičení

Sport

28.3.2020

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalová FORTUNA:LIGA má nucenou přestávku. Což ještě neznamená, že hráčí mají dovolenou. O tom, jak nyní probíhá příprava prvoligového týmu SK Sigma Olomouc, informoval klubový web. Sigmáci se připravují individuálně, plní vše podle plánů kondičního trenéra.

„Musíme reagovat na informace svazu, zdravotní doporučení a nařízení vlády. Například po prvním týdnu individuální přípravy po vyhlášení nouzového stavu, kdy se tréninky skládaly z různých intervalových běhů zaměřených na rychlostní vytrvalost, dostali hráči v tomto týdnu volno, protože se soutěž pravděpodobně rozběhne později. Tréninky se dále budou přizpůsobovat tomu, jak se situace v České republice bude vyvíjet,“ řekl kondiční trenér Vojtěch Smolák pro klubový web.

Hráči musí trénovat jiným způsobem, než na který jsou zvyklí. I když z druhé strany standardně musejí běhat se sporttesterem třeba i v čase dovolené. „I když je pro nás všechny tato situace nová a v mnoha ohledech náročná, věřím, že pokud budeme dodržovat stanovená pravidla, a budeme se navzájem k sobě chovat ohleduplně a zodpovědně, dokážeme si s touto situaci poradit, a vrátit tak vše zase do normálu. Zároveň bych rád pozdravil a podpořil obyvatele Uničova - sám z tohoto města pocházím a stále tam žije i má rodina a mnoho přátel, které v současné chvíli kvůli uzavření oblasti z důvodu karantény nemohu navštívit,“ řekl stoper Václav Jemelka. „Věřím, že se všichni co nejdříve sejdeme na fotbalových stadionech a nejen tam. Přeji všem hlavně hodně zdraví a pevné nervy,“ podotkl Jemelka.

Václav Jemelka

Foto: sigmafotbal.cz

Jedno pozitivum na současné situaci našel kapitán SK Sigma Vít Beneš. „Současná opatření mají pro mě i velká pozitiva, můžu totiž být se svou rodinou a hlavně s dcerkou. Tyhle chvíle si člověk musí užívat. Samozřejmě mě aktuální situace mrzí, ale člověk se musí naučit hledat něco pozitivního i na tom špatném. Jinak ráno nebo dopoledne se snažím splnit tréninkový plán, který se většinou skládá z posilovny a běhání. Někdy máme rychlostní vytrvalost, někdy klasickou vytrvalost. Bydlíme kousek od Šantovky, takže chodím běhat buď do Smetanových Sadů, nebo k Moravě, kde potkávám dost běžců,“ uvedl Beneš pro klubový web.

V poněkud složitější situaci než hráči z pole jsou brankáři, ti mají přece jen svůj specifický styl přípravy. „Bohužel momentálně nemáme moc možností, jak se připravovat. Máme individuální plán, který se snažíme plnit. Chceme být připravení na další část sezóny, protože nikdo neví, kdy se zase rozeběhne. V individuálním plánu jsou samozřejmě běhy, abychom se udržovali. Například jeden den je delší běh a druhý den jsou kratší v rychlejším tempu. Nejraději chodím běhat za město na polní cesty, kde není moc lidí, a tak chráním sebe i ostatní,“ řekl gólman SK Sigma Aleš Mandous. „Jako brankář mám i svá cvičení, to znamená skákání přes překážky nebo přes švihadlo. Samozřejmě máme i posilovnu v domácích podmínkách, ale i to se dá v pohodě zvládnout. S pomůckami jako jsou činky, expandery, Bosu a TRX se dá udělat plnohodnotný trénink, podotkl Mandous.

Aleš Mandous

Foto: sigmafotbal.cz

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941