Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 3.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přesun na lince Olomouc - Šternberk, kluby mění po dvou hráčkách

Sport

25.1.2021

Před vrcholem letošních rozehraných soutěží si volejbalové kluby Univerzity Palackého Olomouc a Sokola Šternberk vyměnily hned po dvou hráčkách. Do kádru posledního mistra republiky přichází dosavadní kapitánka a první nahrávačka Šternberka Nicole Šmídová a s ní také blokařka Ema Kneiflová. Naopak do nejmenšího ligového města v republice míří z Olomouce brzy sedmnáctiletá nahrávačka Bára Abendroth a o rok starší blokařka Adriani Kamidinová.

„Šternberk je známý tím, že dává přímo na hřišti šanci perspektivním talentovaným hráčkám, které se zde obehrávají pro velký volejbal. To je přesně případ Kneiflové se Šmídovou, jež svými výkony v dresu Sokola prokázaly, že se u nás mohou porvat o místo v sestavě. Naopak velmi mladé Kamidinová s Abendroth nyní potřebují právě takovou herní šanci jako jejich kolegyně, s nimiž si mění místo,“ vysvětluje logiku přestupového tahu předseda VK UP Olomouc Jiří Zemánek.

Pro Báru Abendroth a Adriani Kamidinovou může být brzkou odměnou za přestup aktivní účast ve Final Four Českého poháru, kam se Šternberk poprvé v klubové historii probojoval. Jejich novou kapitánkou bude slovenská smečařka Lucia Herdová. (red)

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip