Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Před zápasem v Olomouci vyřazeni tři hráči

Sport

19.11.2023

Autor: Petr Pelíšek

Poslední zápas evropské kvalifikace bude hrát český národní tým v Olomouci na Andrově stadionu bez tří hráčů. Po noční akci v olomouckém klubu Belmondo byli z týmu vyřazení Tomáš Coufal, Jakub Brabec a Jan Kuchta. Trenér Jaroslav Šilhavý věří, že mužstvo duel zvládne a aktuální události přípravu neovlivní.

Přípravu na pondělní zápas ovlivnila událost spojenou se třemi hráči - Jakub Brabec, Jan Kuchta a Vladimír Coufal byli pro porušení interních pravidel reprezentace vyřazeni ze srazu národního týmu. „Bylo to pro mě velké zklamání, když jsem se to dozvěděl. Nešlo ani dělat nic jiného. Hráči se omluvili a opustili sraz. Věřím, že to naši přípravu na důležitý zápas ale neovlivní," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

„Všechny nás to mrzí. Mě jako kapitána hodně, ale myslím, že to mrzí i ty tři konkrétní hráče. Všichni tři to vždy byli důležití hráči týmu a nyní nám budou chybět. Potrestání je to největší pro ně samotné, protože i oni určitě chtěli přispět k postupu. I já jako kapitán jsem si k tomu něco řekl, ale vše, co jsme si řekli, bych nechal jen mezi námi,“ řekl kapitán Tomáš Souček, který společně s trenérem Šilhavým a manažerem týmu Tomášem Pešírem na tiskové konferenci čelili otázkám především směrem k událostem kolem vyřazení tří hráčů.

„Samozřejmě, komplikace to pro nás je, to si nebudeme nalhávat. Kluci měli být připravení k zápasu a hrát. Věřím ale, že máme dostatek kvalitních hráčů, kteří je nahradí. Věřím, že sestavu, kterou jsme připravili, bude schopná dosáhnout naše společného cíle. Chceme na EURO postoupit bez ohledu na to, co se stalo," dodal Šilhavý.

Český tým se v Olomouci před vyprodaným stadionem v pondělí 20. listopadu utká s Moldavskem v přímém souboji o jistotu postupu na evropský šampionát v roce 2024. Utkání začíná ve 20:45 a českému týmu k postupu stačí neprohrát.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip