Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Prague Cello Quartet objede republiku se svým turné HAPPY TOUR. V Olomouci se představí 7. března

Kultura

5.2.2019

Autor: red

Prague Cello Quartet, unikátní soubor čtyř mladých violoncellistů, navštíví letos se svým turné šest českých a moravských měst. Postupně zavítá do Plzně, Svitav, Prahy, Zlína, Olomouce a Brna. Název turné HAPPY Tour odkazuje na novou desku HAPPY.

"Chceme, aby z našich vystoupení odcházeli posluchači s dobrou náladou, odpočatí a nabití energií. I proto jsme natočili CD Happy a chystáme HAPPY turné, které bude jedinečné i speciálním novým programem. Věříme, že kdo přijde, bude odcházet s úsměvem na tváři, nebo mu bude minimálně cukat v koutcích," říká Petr Špaček, violloncellista kvarteta.

Prague Cello Quartet v sestavě Petr Špaček, Jan Zvěřina, Jan Zemen a Ivan Vokáč koncertuje s vlastním podáním klasických skladeb, filmových melodií a pop-rockových hitů. Na novém CD najdete například instrumentální úpravy písní Viva la Vida od skupiny Coldplay, Thinking out Loud Eda Sheerana a Amy Wadge, Tonight Leonarda Bernsteina nebo Nebe na zemi Voskovce a Wericha.   

Soubor koncertuje pro potěšení své i stále četnějšího publika od roku 2006, Karlův most byl v začátcích jedním z jeho prvních koncertních pódií. Do dnešního dne má kvarteto na svém kontě přes 700 koncertů a plánuje třetí turné po Japonsku. První velký videoklip Fantom opery nasbíral již 12 milionů zhlédnutí a může tak skvěle konkurovat sledovanosti chorvatského, mezinárodně uznávaného instrumentálního dua 2Cellos.

Prague Cello Quartet vystupuje s Filharmonií Bohuslava Martinů, Filharmonií Hradec Králové, Plzeňskou filharmonií či Pardubickou komorní filharmonií. Spolupracoval rovněž s houslistou Josefem Špačkem, Jiřím Škorpíkem z vokálního kvarteta 4TET, se zpěvákem Danem Bártou a skupinou Čechomor.

Letos, kromě zmíněného turné, soubor zahraje na mezinárodním hudebním festivalu Pražské jaro. Kvarteto pravidelně těší svým hudebním umem též posluchače v Číně, Japonsku, Jižní Koreji a dalších zemích. V domovině se soubor věnuje také edukativní činnosti.

Olomoucký koncert se uskuteční 7. března v 19:00 v Redutě. Lístky pořídíte od 290 korun ZDE.