Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pomoci si musíme především sami, uvedl Major. Olomouc si zajistila 50 tisíc respirátorů, dalších 100 tisíc je na cestě

Zprávy z regionu

31.3.2020

Autor: red

Odbor ochrany olomouckého magistrátu, který tvoří jádro krizového štábu města, zajistil nákup respirátorů třídy FFP2. Kompletní zásilka 50 tisíc ochranných pomůcek doputuje do Olomouce do středy. Dalších 100 tisíc respirátorů už je na cestě.

Ilustrační foto

Foto: Archiv radnice

"Hned v prvních dnech stavu nouze jsme situaci vyhodnotili tak, že si musíme pomoci především sami," vysvětlil náměstek primátora Martin Major, který je za ochranu obyvatel odpovědný. Celkem se jedná o 50 tisíc respirátorů KN95, kompletně budou v Olomouci do středy.

Respirátory využije nejen magistrát, ale i pracovníci příspěvkových organizací a akciových společností města – od technických služeb přes dopravní podnik až po městskou policii. "Předpokládáme, že v první vlně jich využijeme dobrou polovinu. Asi pětadvacet tisíc kusů nám bude stačit na měsíc provozu, zbývající kapacity můžeme zatím nabídnout okolním obcím případně subjektům, které zajišťují chod města – počínaje lékaři, až po sociální pracovníky," řekl primátor Mirek Žbánek.

Další zásilka, která je na cestě, jich bude obsahovat sto tisíc. Krizový štáb se proto nyní zabývá sestavením logistického plánu a cílovými skupinami distribuce.