Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Polámané větve a uvolněné střechy. Hasiče zaměstnal silný vítr

Krimi

11.3.2019

Autor: red

Po celý víkend trápil hasiče silný vítr. Profesionální i dobrovolné jednotky vyjížděly k desítkám událostí po celém kraji. Nejčastěji řešili polámané větve, uvolněné plechy a střechy. Výstraha platí i nadále.

"Od 9. 3. 2019 od 20:00 evidujeme k 6:00 11. 3. 2019 269 událostí (čistě vítr), a to dle okresů Olomouc 82, Prostějov 42, Šumperk 102, Přerov 18, Jeseník 25," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák a doplnil: "Od včerejší 17. hodiny, kdy vítr opět nabral na intenzitě, evidujeme již téměř 300 událostí (293) k technickým pomocím spojeným s výstrahami na silní vítr,"

Uvolněné plechy řešili jen na Olomoucku v Lutíně, v Bohuňovicích, na Novém světě, na Jeronýmově ulici, v Těšeticích, v Hlubočkách, v Mariánském Údolí zasahovali u havárie trafa. Popadané stromy odklízeli v Křelově, Holici, Topolanech, Příkazích, na Hynaisově ulici v Olomouci, na Bouzově, V Mladči, v Pasece, ve Šternberku, v Litovli, v Chomoutově.  

Foto: HZS Olomouckého kraje

Výstraha je v platnosti i pro dnešní dopoledne. Meteorologové upozorňují na pády stromů a větví, na uvolněné plechy i možná přerušení elektrického vedení. Může docházet také ke komplikacím v dopravě. Je doporučováno zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky, omezit pohyb venku i jízdy autem.