Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pohlreich na kolečkách a Kašpárek na pódiu. Na olomoucký Garden Food Festival přijedou gastronomické špičky

Zprávy z regionu

24.5.2018

roc

Zdeněk Pohlreich přijede do Olomouce s úplně novým konceptem – Wheels restaurantem. Návštěvníci festivalu tak budou mít v premiéře možnost ochutnat jídlo, které jim uvaří slavný televizní šéfkuchař, navíc v netradičních kulisách své mobilní restaurace. Jedním z vrcholů programu bude vystoupení michelinského kuchaře Radka Kašpárka. Na fanoušky kvalitního jídla bude v olomouckých Smetanových sadech čekat na sedm desítek restaurací, vinařů, výrobců destilátů, pivovarů, regionálních producentů a farmářů. Čtvrtý ročník Garden Food Festivalu se koná o víkendu 2. a 3. června.

Vstupenky Garden Food Festival jsou již nyní v předprodeji v sítích TicketPortal, GoOut a TicketStream.

Hlavní tváří festivalu bude opět Zdeněk Pohlreich. Vedle své kuchařské show do Olomouce přiveze také restauraci na kolečkách. Wheels restaurant je speciální kamionový návěs, který se během chvilky promění v unikátní restauraci s terasou. „Dokáže obsloužit najednou až 30 hostů. Je otevřena všem fanouškům, kteří chtějí ochutnat speciality ze Zdeňkových televizních pořadů a kuchařek. Vstupenky na tříchodové menu jsou k mání v předprodeji na ticketportal.cz,“ říká pořadatel gastronomické slavnosti Pavel Vysloužil.
Olomoucká přehlídka dobrého jídla a pití pod širým nebem přilákala i další kuchařské osobnosti. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení Radka Kašpárka, jehož restaurace Field již třetím rokem obhájila michelinskou hvězdu, trojnásobného Zlatého kuchaře Jana Punčocháře nebo prezentaci Pavla Sapíka, šéfkuchaře vyhlášené restaurace Terasa U Zlaté studně. „A přijede také vítěz kulinářské show MasterChef z roku 2016 Jiří Halamka nebo kuchaři z ostravského Food Ateliéru,“ dodává Pavel Vysloužil.

Foto: Jan Procházka

Dvoudenní Garden Food Festival přinese vybrané lahůdky od nejlepších lokálních restaurací i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality. Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty, budou mít možnost ochutnat exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus. Čeká na ně také porcování obřích ryb nebo medová show. V nabídce festivalu nebudou chybět farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů. Nabitým dvoudenním programem festivalové hosty provede herečka, spisovatelka a zapálená kuchařka Markéta Hrubešová.

Pořadatelé počítají s tím, že na gastronomický výlet do Smetanových sadů vyrazí celé rodiny. Jako každoročně tak v areálu bude dětská zóna. Její program z velké části obstará tradiční partner festivalu – Pevnost poznání Univerzity Palackého, jejíž animátoři si pro nejmenší návštěvníky připraví zábavné experimenty, hlavolamy, tvůrčí dílny a výtvarné aktivity.
V celém areálu bude opět platit jednotná festivalová měna – grešle. „Letos bude nově zprovozněný elektronický systém, díky kterému bude placení komfortnější, jak pro vystavovatele, tak pro návštěvníky,“ uzavírá Vysloužil.