Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 15.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Podnikatelem roku 2009 Olomouckého kraje je Jozef Pavlík z firmy Hopax

Zprávy z regionu

28.1.2010

Autor: roc

Jozef Pavlík, majitel společnosti Hopax z Červenky, se stal Podnikatelem roku 2009 Olomouckého kraje. Kromě diplomu a trofeje vítěz převzal i šek od Olomouckého kraje v hodnotě sto tisíc korun. V Olomouckém kraji byl regionální vítěz vyhlášen již počtvrté, loni zvítězil Libor Suchánek ze zábřežské firmy Sulko.

O vítězství Jozefa Pavlíka rozhodla nezávislá porota, které předsedal Vladimír Kovář, předseda představenstva společnosti Unicorn a držitel titulu Podnikatel roku 2008.
"Prostřednictvím soutěže chceme nejen oceňovat úspěšné podnikatele, ale zejména podporovat rozvoj podnikání v naší republice. Věříme, že vítězství v soutěži zvýší oceněnému podnikateli i jeho firmě renomé a pozitivně se projeví na vztahu se zákazníky i na rozvoji jeho podnikání. A také, že bude inspirací pro ty, kteří mají vlastní vizi, aby sebrali odvahu a začali podnikat. Příběhy oceněných podnikatelů dokazují, že to jde v jakémkoli věku i oboru," říká Magdalena Souček ze společnosti Ernst & Young, která soutěž pořádá.
"Soutěž Podnikatel roku si mimo jiné klade za cíl představit širší veřejnosti ty firmy Olomouckého kraje, které se dynamicky rozvíjí, věnují se inovacím nebo úspěšně konkurují na zahraničních trzích. Z pohledu krajské samosprávy je fungující a rozvíjející se podnikatelský sektor nezbytným předpokladem pro rozvoj celého regionu. Přesto, že náš region patří papírově k těm slabším a silně se jej dotýká současná celosvětová ekonomická krize, nominace a výsledky soutěže ukazují, že existují firmy se zdravým výrobním programem a potenciálem obtíže překonat a dále se rozvíjet," říká o smyslu soutěže hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík a dodává: "Soutěž Podnikatel roku proto vidím jednak jako jedinečnou příležitost firem bez ohledu na velikost a zaměření prezentovat výsledky své práce, ale také jako pozitivní a povzbuzující signál ostatním."

Jozef Pavlík založil svou firmu v roce 1994 s pěti lidmi a s myšlenkou podnikat ve strojírenské výrobě, která byla jeho profesí i zálibou. Dnes zaměstnává až 250 lidí a jeho firma pokrývá celou škálu činností od výroby a montáže ocelových konstrukcí hal i svařených konstrukcí po výrobu, montáž, servis jeřábů a jeřábových drah. Spektrum zákazníků sahá od stavebnictví přes železnici až po lodní dopravu. Zároveň provozuje vlastní mezinárodní kamionovou dopravu s vozovým parkem několika desítek tahačů a dalších specializovaných přepravních aut. Klíč k úspěchu své firmy vidí kromě tvrdé práce a optimistického přístupu v dobrém vlastním sortimentu strojírenské výroby, schopnosti zpracovat materiál do detailu od výroby až po odvoz na místo a neustálém zlepšování technologií a inovacích. Jako člen Hospodářské komory ČR se snaží aktivně napomáhat zlepšování podnikatelského prostředí a podmínek pro podnikání.

roc

Reklama

Restaurace na Statku Skrbeň

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Rodinná restaurace v obci Skrbeň. Zaměřena na tradiční pokrmy s nabídkou i specialit v podobě domácích burgerů. V restauraci je možné pořádat různé oslavy, svatby, promoce a jiné. V letn...