Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Plzeň otočila zápas s Olomoucí

Sport

13.7.2019

Autor: Petr Pelíšek

Viktoria Plzeň vstoupila do nové sezony vítězně. V utkání proti Sigmě však prohrávala, když pokutový kop proměnil Plšek. Ještě do přestávky ale vyrovnal Kayamba a po ní rozhodl o vítězství Plzně Kopic. V závěru přidal ještě třetí gól Kovařík a Viktoria vyhrála 3:1. Sigma dohrávala v deseti bez vyloučeného útočníka Yunise.

O první zajímavější moment se postaral Kalvach, jehož dalekonosnou střelu brankář Reichl jen vyrazil před sebe. Ve 24. minutě zahodil velkou šanci Čermák, když v ideální pozici přestřelil olomouckou branku. Domácí se dál trápili v koncovce. Krmenčík hlavičkoval vedle a Čermák minul technickou ranou.

Hosté odolali tlaku favorita a ve 34. minutě nečekaně otevřeli skóre. Yunise v pokutovém území fauloval Hejda a penaltu proměnil Plšek. Olomoučtí v nejvyšší soutěži dali Plzni gól po 654 minutách. Hejda se navíc při zákroku zranil a musel být odnesen ze hřiště.

Plzeňští však rychle zareagovali a pět minut před pauzou vyrovnali. Čermák přesným centrem vyslal Kayambu, konžský záložník zblízka překonal Reichla a připsal si premiérový ligový gól za Viktorii.

Po pauze jako první zahrozil Krmenčík, jenž po Kayambově přihrávce z úhlu trefil boční síť. Reichl později vyrazil tečovanou střelu aktivního Kayamby. Olomouc po změně stran prakticky jen bránila a v 70. minutě si zkomplikovala situaci, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Yunis.

Západočeši využili přesilovku už za dvě minuty. Čermák v šestnáctce přihrál Kopicovi, který se otočil kolem Sladkého a zblízka propálil Reichla.

Ten v závěru ještě podržel Sigmu, když tváří v tváří vychytal Kopice i Kalvacha. Ve čtvrté minutě nastavení přece jen přidal pojistku Kovařík, který přehodil Reichla. Třetí asistenci si připsal Čermák. Plzeň v lize zdolala Olomouc v desátém z posledních jedenácti utkání.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 2:1 (1:1)

Branky: 40. Kayamba, 72. Kopic, 90 + 4 Kovařík - 34. (pen.) Plšek. Rozhodčí: Pechanec – Flimmel, Melichar. ŽK: Kopic, Kayamba - Štěrba, Greššák, Falta, Yunis, Vepřek. ČK: 70. po 2. ŽK Yunis. Diváci: 9611.

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda (35. Pernica), Brabec, Limberský – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák, Kopic (88. Kovařík) – Krmenčík (78. Chorý). Trenér Pavel Vrba.

SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Beneš, Štěrba, Vepřek – Texl (70. Pilař), Houska, Greššák, Plšek (81. Nešpor), Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TV MORAVA s.r.o.

Katalog firem » Služby » Televize

Aktuální regionálního zpravodajství, magazíny, počasí a soutěžní pořady z Olomouckého kraje každý všední den v 17:30 hodin vysílání R1 MORAVA na stanici PRIMA LOVE. Dále pro Vás při...