Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Plšek je mezi nejlepšími střelci ligy

Sport

24.8.2019

Autor: Petr Pelíšek

V minulém soutěžním ročníku neměl záložník SK Sigma Olomouc Jakub Plšek zrovna ideální střeleckou formu. Trápil se v koncovce, za celou sezonu dal pět branek. Teď je to jinak. Plšek góly dává, trefil se už čtyřikrát a je po sedmi kolech na čelních příčkách tabulky střelců FORTUNA:LIGY. Naposledy v pátek večer doma proti Teplicím skóroval po 96 sekundách a nasměroval tak Sigmu za tříbodovým ziskem.

Sigma si doma poradila s Teplicemi. Jaký to byl zápas?
Ubojované tři body. Předtím jsme s Karvinou také vedli jedna nula, pak jsme ztratily dva body, na Bohemce jsme vedli dva nula a ztratili jsme ten zápas. Teď jsme po vstřelené brance také přestali hrát. Od vyrovnání nás zachránilo video. Poločas jsme nějak přetrpěli, ten z naší strany za moc nestál. Ale ve druhém už přišlo zlepšení, korunovali jsme to druhým gólem. A po červené kartě už bylo rozhodnuto.

Proč herní projev Sigmy nebyl lepší?
Asi proto, že jsme předchozí dvě utkání nezvládli, i když jsme vedli. To jsme měli v hlavách. Pak se přidají lidé, začnou pískat a není to ono. Ale zlomil to druhý gól, pak to ještě nebylo zdaleka ideální, avšak už jsme se dostali na balon, dali jsme si pár přihrávek, už to nebyla taková křápaná.

Teplice měly nějaké šance, možná největší až po vyloučení, když byly v deseti.
Musíme poděkovat Reichymu, podržel nás, chytal výborně. Byl to jeho zápas. Tolik šancí pochytal. Tohle musíme do dalšího zápasu zlepšit, není možné, aby si tady soupeř vypracoval tolik šancí.

Váš gól přišel hned na začátku, to bylo po nacvičené akci?
Ne, to ne. Ani nevím, jak se to seběhlo. Byla tam série odrazů, nějak jsem se zkusil otočit, viděl, že je místo na zadní, tak jsem to tam šoupl. Ale pak slavíme gól, dvě minuty čekáme na půlce, ani nevím, proč se tak dlouho čekalo, je to zvláštní.

V sedmém kole jste dal čtvrtou branku. To není úplně špatná bilance.
Dá se na tom pracovat. Ale pořád je co zlepšovat.

Každopádně ve srovnání s minulou sezonou, kdy jste se střelecky trošku trápil, jsou to asi jiné pocity.
Samozřejmě ano. Ale celkově je to jiné v celém mužstvu. Je tady prostě nový impulz, makáme, chceme ukázat, že na to máme.

Dal jste někdy rychlejší gól?
No, to nevím. V lize asi ne.

V utkání jste vystřídal posty, začal nahoře, pak se odsunul dozadu.
Jsem rád, že hraju. Kam mě trenér postaví, tam se snažím zahrát maximum.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip