Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Plšek: Jsme rádi, že se z toho dostáváme

Sport

23.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Záložník Jakub Plšek (1993) zajistil ve 22. kole nejvyšší fotbalové soutěže týmu SK Sigma Olomouc tři body. Tedy přesněji řečeno, výrazně k nim pomohl. Protože právě on poslal Hanáky v prvním poločase duelu proti Příbrami do vedení. A to už si tým nenechal vzít. „Doufám, že už jsem to konečně protrhl,“ řekl Plšek, který se na podzim, ale i v zimní přípravě, střelecky trápil.

Zdálo se, že ten váš gól byl docela jednoduchý. Hezká akce, měl jste dost času ke střelbě.
Sláďa říkal, že kdybych to nedal, tak už mi nebude přihrávat. Podobně mi to nachystal na Bohemce, tam mi nevyšel krok a minul jsem. Teď mi to tam naštěstí spadlo. Pěkně mi to vrátil. Pak už tam byl docela dost prostor na zadní tyči. Snažil jsem se tam zamířit a padlo to tam.

Jaký byla Příbram soupeř? Nakonec to bylo otevřené a napínavé až do konce.
Bylo vidět, že se potkali dva sousedi ze spodku tabulky. Každý bod je důležitý, rozhodovala bojovnost a produktivita. Příbram měla první velkou šanci Matouškem, který se tam dostal sám. A nedal to. My potom po chvíli ano a to pak určilo ráz utkání.

Bylo to další utkání o šest bodů. Dalo se srovnat s tím předchozím na Bohemians?
Nevím. Těžko srovnávat. Bojovné to bylo tam i tam, nemělo to potřebnou kvalitu, takže to nebylo moc koukatelné pro diváky. Ale prostě v této fázi sezony jsou pro nás důležité ti body. A máme je teď ze dvou zápasů za sebou, což se nám v této sezoně ještě nepodařilo, takže si toho vážíme. Protože chceme v tabulce odskočit.

Záložník SK Sigma Olomouc Jakub Plšek (č. 6).

Foto: Petr Pelíšek

Co druhý poločas? Ten byl místy takový neučesaný.
No, jeho začátek, to byla katastrofa. Nepodrželi jsme balon, zbavovali jsme se jednoduchých míčů, pomalu bych to přirovnal ke strachu o výsledek. Fakt nám to svazovalo nohy. Postupem času už jsme balony uhrávali, drželi nahoře. A korunovali to tím druhým gólem, tedy napřed tou neproměněnou velkou šancí.

Proč tam byl strach? Sebevědomí, i když vedete, není takové, jak by bylo zapotřebí?
Těžko říct. V té situaci, ve které jsme, kdy ty body nutně potřebujeme … Ne, že přímo strach, ale není tam ta kvalita, co byla dřív. To jsme vedli jedna nula a věřil jsem, že přidáme druhou branku. Teď jsme dostávali spoustu gólů na podzim. Nyní máme dvě čistá konta za sebou, od toho se musíme odrazit. A vpředu přidávat více gólů.

Další důležitý zápas čeká Sigmu příští sobotu. Věříte, že ta dvě vítězství v řadě budou odrazem k posunu v tabulce?
Ano, věříme v to! Teď jedeme na Duklu, to je další soupeř ze spodku tabulky. A tam je také potřeba bodovat naplno. Jsme rádi, že se z toho dostáváme, ale můžeme rychle spadnout na hubu, pokud se nám to nepovede na Dukle. Což nesmíme dopustit. Musíme tam také bodovat.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941