Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 3.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Plavby Olomouc zahájily šestou sezonu. Nabídnou nový plavební úsek i svatby

Zprávy z regionu

14.5.2020

Autor: red

Vlajková loď, která je dominantní službou Plaveb Olomouc, je na řece Moravě už šestým rokem. Za tu dobu se na její palubě vystřídaly tisíce návštěvníků z Olomouce i celé České republiky. Páté narozeniny si žádají novinku a tu nabídnou Plavby Olomouc v podobě nového plavebního úseku, který povede až ke Kožušanskému jezu.

Foto: Plavby Olomouc

Nová trase bude trvat kolem dvou hodin. Vytváří tedy alternativu ke kratší, stávající plavbě, která v nabídce zůstává. Organizátor Šimon Pelikán ji začne provozovat od druhé poloviny června. "V letošním roce reagujeme na nepříznivou situaci způsobenou pandemií koronaviru, jejíž dopady jsou veliké a nevyhnuly se ani nám. Nicméně vzhledem k tomu, že více Čechů bude prázdniny trávit doma, věřím, že naši novou trasu uvítají. Rozhodli jsme se pro navýšení plavebních možností a OLOLOĎ Kordulka se do Olomouce vrátí už letos," uvádí kapitán Šimon Pelikán.

OLOLOĎ Kordulka projde renovací, aby společně s lodí Marií Terezií dál zkrášlovaly řeku Moravu. Nadále budou pokračovat se zvýšenými hygienickými pravidly klasické poznávací plavby, školní výlety i příměstské tábory. Stejně tak rozlučky se svobodou, firemní akce a jiné oslavy.

Foto: Plavby Olomouc

Další novinkou budou svatby. Do nynějška bylo možné realizovat pouze obřad, nyní nabízí přístaviště i zázemí pro svatební hostinu. "Reagujeme tak na poptávku. Lidé museli místa svých svateb zrušit a hledají nové možnosti. A uznejte sami, svatba v námořnickém stylu na lodi má své kouzlo," dodává Pelikán.

Veškeré informace, včetně rezervací jednotlivých poznávacích plaveb, naleznou zájemci na stránkách www.plavbyolomouc.cz