Reklama

Pondělí 6. července 2020, dnes je výročí Upálení Mistra Jana Husa (1415), venku je 19 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pivovarská restaurace Klášter ve Slavoníně láká na nové menu. Hlavní ingrediencí je pivo

Tipy a názory

26.9.2016

Autor: Zuzana Doleželová

Pivovarská restaurace Klášter, která sídlí na Slavonínské ulici 32, má nový jídelní lístek. Jak již název pohostinství napovídá, hlavní ingrediencí je tady pivo. A to hledejte skutečně všude - v polévce, v guláši, v pečené krkovičce, na topince, ale i v dezertech. Takový pivní štrúdl stojí za ochutnání. "Chtěli jsme vyzdvihnout to, co je pro nás charakteristické," říká šéf restaurace Jan Šimůnek.

Pivovarská restaurace Klášter zve na nové menu. Pivovarská restaurace Klášter zve na nové menu. Foto: Ondřej Hlaváček

Dominantou celého Kláštera jsou bezesporu pivní tanky. Prostor restaurace nabízí posezení pro zhruba osmdesát hostů. Přes obědy se tu vůbec nekouří, takže nebudete rušeni cigaretovým dýmem. "Plánujeme, aby byla restaurace plně nekuřácká," slibuje Šimůnek. Nechybí tu ani velkoplošná televize pro sledování sportovních přenosů. Posedět můžete za hezkého počasí také na velké zahrádce, kam se vejde až dvě stě dvacet hostů. A je myšleno i na malé návštěvníky - ti tu mají dětský koutek.

Interiér nabízí dostatečný počet míst. Interiér nabízí dostatečný počet míst. Foto: Ondřej Hlaváček
Myšleno je i na fanoušky sportu. Myšleno je i na fanoušky sportu. Foto: Ondřej Hlaváček

Ale zpět k pivu. Kromě toho v tancích mají zlatavý mok pochopitelně na čepu. Točí se tady Klášter, Lobkowicz Premium ležák, kvasnicový Ježek z Jihlavy, černý Granát, Démon z Vysokého Chlumce a různé další speciály. To však ještě není všechno, nově naleznete pivo i v jídelním lístku. A to bez nadsázky odshora až dolů. Mají tu třeba pivní polévku se sýrem a krutony. Z hlavních jídel jmenujme například pomalu pečené vepřové koleno na pivu a bylinkách, pivovarský hovězí guláš, opilou panenskou sekanou, pečenou krkovičku na pivě a slanině nebo smaženou goudu v pivním těstíčku. A tím v Pivovarské restauraci Klášter zdaleka nekončí. Pivo najdete totiž i v dezertech. Je libo pivní štrúdl, ovocný knedlík s pivní skořicovou omáčkou nebo ananas smažený v pivním těstíčku? "Pivo je surovina, kterou lze použít v kuchyni jakkoliv," směje se Šimůnek.

Pivní tanky jsou dominantou baru i celé restaurace. Zdobí je barevné nasvícení. Pivní tanky jsou dominantou baru i celé restaurace. Zdobí je barevné nasvícení. Foto: Ondřej Hlaváček
Zahrádka nabízí příjemné posezení, obzvláště za hezkého počasí. Zahrádka nabízí příjemné posezení, obzvláště za hezkého počasí. Foto: Ondřej Hlaváček

Otevřeno mají ve slavonínském Klášteře každý den od 10 do 23 hodin, v pátek a v sobotu od 10 do 24 hodin a v neděli pak od 10 do 22 hodin. Celý jídelní a nápojový lístek najdete na Facebooku. Stavte se tu a vyzkoušejte, jak chutná nové pivní menu!

Autor článkuZuzana Doleželová

Zuzana Doleželová
Reklama

Kosmetické studio Eva Pytlíčková

Katalog firem » Služby » Kosmetické a vizážistické salony

KOSMETICKÉ STUDIO Eva Pytlíčková V mém salonu Vás budu hýčkat profesionální italskou kosmetikou Alissa Beauté. Komplexní ošetření - pleti, krku a dekoltu - ošetření ultraz...