Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 7.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Léto svádí k piknikům a grilování! Užijte si idylku v centru Olomouce

Tipy a názory

19.6.2019

Autor: Zuzana Doleželová

Léto je časem cestování, zahradních party, grilování a dalších podobně lákavých aktivit, mezi které v poslední době patří i pikniky. Jen si to představte: sluníčko hřeje, kolem vás štěbetají ptáci, všude to voní takovou tou bezstarostností a pohodou... Příjemné okamžiky s blízkými na dece se spoustou dobrot zní prostě hodně lákavě. Prozradíme vám, kde vám půjčí nejen koš, ale kde jej také naplní pochutinami podle vašich představ. A nebo kde si můžete užít tu pravou grilovačku s přáteli. Letní idylka může vypuknout! ;)

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Máte rádi pikniky v trávě s přáteli nebo rodinou? I obyčejné letní sedánky mohou být stylové. Stačí najít příjemné místo, vzít s sebou deku, dobré jídlo, pití a piknikový koš, kam všechny ty dobroty schováte. Když přidáte pár originálních doplňků k tomu, může se posezení proměnit v originální a nezapomenutelnou záležitost. V Olomouci a okolí naleznete spoustu zajímavých míst, kam se na piknik vypravit. Venkovní posezení můžete uspořádat v některém z parků, v blízkosti řeky, na louce, v lese, nebo třeba na Svatém Kopečku, odkud se navíc pokocháte výhledem na celé město. A takový podvečerní piknik spojený s pozorováním západu slunce může být i tipem na romantickou večeři ve dvou. Jednoduše se vydejte tam, kde se vám líbí. Pokud odjíždíte k moři, vezměte vše potřebné s sebou a užijte si pohodové posezení přímo na pláži. (Tady o romantických chvilkách při západu slunce, kdy se na vlnách houpou racci a vzduch voní létem, ani více hovořit nemusíme. Trochu kýč, dalo by se namítnout, ale zaručeně funguje.)

Piknik s Coffee Library

Nemusíme ani nikam k moři - i v centru města je to fajn. Ve spolupráci se Zaparkuj - oživujeme veřejný prostor funguje v Coffee Library půjčovna piknikových košů. Jejich nabídka je přímo skvostná. Buď si za vratnou kauci 500 korun půjčíte prázdný koš, a nebo si jej necháte naplnit dobrotami (fentimans limonáda; bílé víno; kuřecí sendvič se slaninou; cherry rajčata s mozzarellou, bazalkové pesto, pečivo; crudité – křupavá zelenina s dipem ze zakysané smetany; čerstvé ovoce; domácí cookies sušenky). Cena za náplň pro jednoho je 315 korun. Koš si můžete vypůjčit na 24 hodin. Když si jej vezmete v sobotu, vracíte jej až v neděli. ;) Piknikové koše je třeba si objednat na čísle 773 115485. A jestli plánujete romantický večer s drahou polovičkou, nebo třeba rodinný oběd v trávě v parku, moc s rezervací neváhejte. Stojí to za to a o pikniky je velký zájem.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Grilování pod širým nebem

Pokud dáváte přednost grilování a nemáte ani zahradu, ani terasu (o shovívavých sousedech nemluvě), vydejte se do botanické zahrady nebo rozária, kde funguje půjčovna veřejných grilů. Za gril zaplatíte 200 korun na dvě hodiny, dřevo si můžete koupit za 50 korun, dřevěné uhlí vás vyjde na 85 korun. A jestli nechcete grilovat na okrajích grilu na alobalu (jak je to správně), můžete si za vratnou kauci 100 korun půjčit rošt. Stačí si jen donést suroviny a grilování může vypuknout. Ale pozor - gril je třeba si nejprve zarezervovat na čísle 739 322 603, kde si domluvíte konkrétní čas i všechny podrobnosti. Otevřeno je denně kromě pondělí od 09:30 do 18:00.

Užívejte si léto podle vašich představ!