Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Petr Lexa: V pátek se Slzou roztančíme Olomouc

Rozhovory

15.7.2021

roc jap

Už v pátek v 19 hodin vypukne ve FunParku Šantovky koncert skupiny Slza. Na co se fanoušci mohou těšit?

Je to úleva, po nucené covidové pauze opět hrát před lidmi?
Obrovská úleva. Těžko se to popisuje, ale hudba, koncertování, komunikace s publikem není jenom práce, něco, čemu se věnuju. Je to v podstatě smysl života. A o ten člověk nechce přijít. Ta nálada, energie a atmosféra z živáků se prostě nedá ničím jiným nahradit. Jsem moc rád, že je to zpátky.

Na co se fanoušci mohou těšit?
Minulý rok těsně před první covidovou vlnou jsme se s klukama zavřeli na několik dní do zkušebny a kompletně jsme překopali celkovou koncertní podobu písniček.  Novou show jsme se fanouškům chystali představit přes léto a následně i na turné k novému albu. Ani jedno z toho se nakonec nemohlo uskutečnit.  A tak jsme si tuhle novou podobu Slzy schovali na letošek.

V podstatě na začátku pandemie jste vydali novou desku, chystáte se ji konečně představit i olomouckým fanouškům?
Určitě. Některé singly z třetí desky vyšly ještě před jejím vydáním, takže jsme je hráli už na koncertech v předloňské sezóně. Letos ale zazní i spousta úplně nových písniček.

Budou i nějaké další novinky?
V březnu jsme vydali nový singl Bouře, který už je takovou malou předzvěstí budoucího čtvrtého alba. Tenhle song v Olomouci určitě zazní.

Co byste vzkázali fanouškům z Olomouce a okolí?
Na Olomoucku to máme moc rádi. Z posledních skvělých koncertů si vzpomínám třeba na ty v Přerově, Uničově, Prostějově nebo Litovli. Z lidí tam jde vždycky neuvěřitelná energie, která nás nabíjí i na pódiu.  Už se na vás moc těšíme!