Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 12.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Perličky ze stopadesátosmičky: roztančený řidič, jogín na náměstí, hrátky s pouty i mrtvá manželka

Krimi

31.12.2018

Autor: red

I policisté občas ve službě zažívají vtipné okamžiky. Upřímně - kéž by jich bylo víc než těch opravdu vážných. Přečtěte si, jaké "případy" pobavily strážce zákona v Olomouckém kraji v roce 2018.

Ilustrační foto

Foto: Archiv redakce

Nepochopení kulturisté
Anonym oznámil, že v objektu cihelny se nacházejí mladí kluci a točí tam gay porno. Policisté skutečně na místě nalezli lehce oděné mladíky. Nafocené snímky však nesloužily k lechtivým účelům, ale šlo o mladé sportovce, kteří se takto připravovali na kulturistickou soutěž, a to se svolením správce areálu. Doufali, že uniknou nechtěné pozornosti. Neunikli.

Roztančený řidič
Policisty upozornil občan na řidiče, který jevil známky užití omamných látek. Uvedl, že řidič se svým vozidlem zastavil na ulici a kolem vozu se divně pohybuje. Asi tančí, dodal. Policisté řidiče zkontrolovali a provedli testy na alkohol i návykové látky, které byly negativní. Řidič jim pak vysvětlil, že nic před jízdou nepožíval, ale doplňoval do vozu chladicí kapalinu a činnost si zpříjemňoval tanečními kreacemi. A ponaučení na závěr: "Nedávejte veřejně na odiv, že máte dobrou náladu a radost ze života, mohli by na vás zavolat policii!"

Opilí rodiče poslali dceru do školy omylem večer
Krátce po půl osmé oznámil strážník obecní policie na linku 158, že na služebně má osmileté dítě, které rodiče poslali do školy. Na pokynu rodičů by nebylo nic divného, kdyby nebylo půl osmé večer. Škola byla pochopitelně zavřená a dívenka situaci vyřešila, jak nejlépe mohla. Šla se schovat před tmou na policii. Policisté záhy zjistili, že za všechno může alkohol. Otec nadýchal 3,39 a matka dokonce 3,79 promile. Vše tak mělo nepříjemnou dohru v podobě sociálního pracovníka.

Muž praktikoval jógu na náměstí
Podivné chování mladíka, který se nacházel u lavičky na náměstí, oznámila policistům procházející žena. Muž policistům, kteří se dostavili na místo, sdělil, že provádí dechové cvičení na boso. Nadšenci jógy bylo doporučeno, aby k cvičení využil raději městský park. Sportovec souhlasil a odešel do parku, kde již snad nevzbuzoval obavy u kolemjdoucích.

Hrátky s pouty se vymkly kontrole
Velmi netradiční žádost o pomoc přijali policisté na lince 158 jednoho dne kolem půlnoci. Volající si na ruce zacvakl pouta, od kterých neměl klíče. Policisté vyrazili na místo a muže z pout vysvobodili. Na vysvětlenou uvedl, že si pouta objednal na internetu pro soukromé účely. Při neopatrné manipulaci si pouta nacvakl na ruku a klíček nemohl nikde najít.

"Uvědomělá" občanka
Jednoho dne kolem poledne se na linku 158 obrátila žena, která měla přijít k výslechu na obvodní oddělení. Operačnímu důstojníkovi sdělila, že zaspala a musí se najíst, aby nezkolabovala. Nestihne tedy autobus ve třináct hodin, ale pojede až dalším spojem asi o dvě hodiny později. Žádala, aby ji omluvil na dotyčném oddělení, protože sama tam zavolat nemůže, nemá totiž kredit. Když se daří, tak se daří…

"Mrtvá" manželka
Na linku 158 telefonovala rozrušená žena, která tvrdila, že soused vyhodil před půl hodinou mrtvou manželku z okna na ulici. Předtím údajně slyšela z horního bytu strašné rány. Policisté před domem žádnou mrtvolu nenašli. V sousedních bytech bylo vše v pořádku. A "mrtvá" sousedova manželka sdělila policistům, že si v bytě hrála dcera zřejmě trošku hlučněji s míčem.

Netrpělivý posluchač
Rozhořčený posluchač rádia se dožadoval podání trestního oznámení na rozhlasovou stanici. Do rádia telefonoval o písničku na přání, ale dříve než jemu zahráli jinému posluchači, který se údajně dovolal až po něm. Stěžovateli trpělivý policista vysvětlil, že jeho oznámení nemá charakter tísňového volání, ale že svou stížnost může směřovat přímo do rozhlasu.

Muž ubytoval ježka v garáži
"Našel jsem v garáži ježka. Co s ním mám dělat?“ oznámil muž na policii. Přestože se nejednalo o oznámení pro policii, policista se zachoval profesionálně a sdělil oznamovateli, aby se spojil se záchranou stanicí zvířat a předal mu i telefonický kontakt na nejbližší stanici. Muž po chvilce přemýšlení usoudil, že ježkovi poskytne azyl ve své garáži a pustí jej do přírody, až se venku oteplí.

Slečna odpočívala při cestě z oslavy
Žena zavolala na policii, že z okna domu pozoruje slečnu, která sedí venku na lavičce, a že má obavu, aby venku neumrzla. Policisté, kteří přijeli na místo, se dozvěděli, že se mladá žena vrací z oslavy a cestou si dala jen krátkou technickou pauzu. Posilněná odpočinkem odkráčela domů.

Místo bojových látek odér z čokoládovny
O půlnoci penzista zavolal policisty, že někdo do ovzduší vypouští jedovaté a zřejmě bojové chemické látky. Strážci zákona zjistili, že se nejednalo o nebezpečné látky, ale o odér z nedaleké čokoládovny.