Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17 °C

Péče o sebe i tlak sociálních sítí. Lucie Králík Rosická vystaví své obrazy v prostorách mimokolektivu

Kultura

12.2.2024

jap

Symbolicky na Valentýna začíná výstava obrazů Lucie Králík Rosické v prostorách studia & design shopu mimokolektiv ve Ztracené ulici. Autorka představí kolekci obrazů, jež spojuje téma péče o sebe sama v kontextu současné společnosti. Potrvá až do konce března.

“Výstava Self Care multimediální umělkyně a malířky Lucie Rosické přináší poutavý pohled na téma péče o sebe sama v kontextu současné společnosti. Zaměřuje se nejen na aspekty péče o vlastní tělo, ale také na tlak sociálních sítí, médií a společenského prostředí na vzhled žen. Na výstavě Self Care vystavuje díla, která reflektují nároky na prezentaci na sociálních sítích, a zdůrazňují, jak může tento tlak ovlivnit psychické zdraví žen,” říká kurátor výstavy Mira Macík.

Foto: Lucie Králík Rosická

Ve svých dílech Lucie Rosická využívá kombinaci prošívání a kresbu technikou airbrush. Výstava se koná v design shopu mimokolektiv v Olomouci a nejenže návštěvníky zve k samotné reflexi tématu, ale také přináší netradiční prvek ve formě valentýnské tomboly, která dotváří atmosféru této valentýnské vernisáže. „Na výstavě Self Care bude k vidění kromě obrazů vzniklých pro tuto výstavu také objekt - židle na pomezí designu a uměleckého díla„” dodal kurátor Macík
Lucie Králík Rosická je studentkou ateliéru Malba 4 na Akademii výtvarných umění v Praze. Má za sebou několik samostatných a skupinových výstav v České republice. Poslední samostatnou výstavu například v Galerii Nod a také několik zahraničních výstavních projektů v USA, Itálii a Polsku. Aktuálně je na umělecké rezidenci J&T banky v Karlových Varech.

Vernisáž začíná 14. února v 19:30, prostory mimokolektivu ve Ztracené 22 jsou otevřeny od úterý do pátku od 13 do 17 hodin. Vstup je volný. Výstava trvá až do 31. března.