Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Paráda! Mora si poradila s Plzní a v nájezdech zvítězila 2:1

Sport

25.11.2018

Autor: ČTK

Mora dnes nastoupila na ledě Plzně, ze kterého si odváží dva cenné body a potvrdila tak svoji aktuální formu, když vyhrála páté z posledních šesti utkání. Od 14. minuty bylo skóre nerozhodné 1:1 a o vítězi utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější olomoučtí hokejisté, kteří se dokázali prosadit hned třikrát. Brankář Lukáš pak dovolil Plzni proměnit jen jeden nájezd.

Foto: Jan Procházka

Mora vstoupila do utkání aktivněji a díky chybám v plzeňské rozehrávce si postupně vynutila nápor. Galvas ještě v 6. minutě po individuální akci zakončil bekhendem jen do břevna, ale Indiáni se nepoučili a nepřesnou kombinací nabídli Kohoutům další šance. Ve 12 minutě sice gólman Frodl stačil zastavit vleže dorážku nekrytého Laše, ex-plzeňský útočník ovšem dokázal přihrát Mrázovi, který otevřel skóre. Olomouci poté zkomplikovalo situaci vyloučení Dujsíka. Během přesilovky nejprve před brankou zapomenutý Kratěna tváří v tvář Lukášovi neuspěl bekhendovým pokusem, ale za chvíli po nahození Jakuba Kindla vyrovnal tečující Indrák.

Po pauze během oslabení dvakrát řádně prověřil Lukáše aktivní Straka a v pokračující olomoucké přesilovce po přihrávce Buriana nebezpečně z mezikruží pálil Nahodil. Poté postupně převzali iniciativu domácí. Při přečíslení tří na dva našel Gulaš Němce, ten ale zblízka Lukáše nepřekonal. Na druhé straně ve 34. minutě z ojedinělého protiútoku při akci dva na jednoho v rozhodující chvíli sjel Irglovi kotouč z hole. Olomoučtí poctivě bránili a nepouštěli domácí do gólových příležitostí.

Na začátku třetí třetiny Indiáni promarnili početní výhodu a po jejím skončení měli štěstí, že Frodl dokázal vyrazit Nahodilův pokus z úhlu a vzápětí Strapáč minul opuštěnou branku. Směrem dopředu se sice tlačili stále domácí, ale houževnatá Olomouc hrozila z brejků. Ve 48. minutě odražený puk ve středním pásmu spadl do jízdy Strapáčovi, který však svůj únik zakončil znovu nad. Poté se přes důslednou olomouckou defenzivu protlačil ke střele z dobré pozice bývalý hráče Mory Eberle, ale Lukáš stačil zasáhnout rozklekem. Mora se před koncem normální hrací doby s vypětím sil ubránila i při vyloučení Irgla.

V nastavení právě nejzkušenější olomoucký forvard neskóroval při přečíslení dva na jednoho a Kohouti následně nevyužili ani přesilovou hru. Bonusový bod jim nakonec zajistily samostatné nájezdy, v nichž uspěli třikrát. Lukáš inkasoval jen jednou, rozhodující penaltu proměnil Knotek.

Zdeněk Moták po zápase uvedl: "Utkání bylo z pohledu výsledku i předvedené hry vyrovnané. Během zápasu měly oba týmy dobrý pohyb, byl tam dostatek bojovnosti i nasazení. Podali jsme velmi odpovědný výkon. Ve třetí třetině byla škoda, že jsme neproměnili dvě tutové gólové příležitosti. Oba dva gólmani chytali výborně. Také v prodloužení jsme měli dvě až tři brankové situace. Bohužel jsme je nevyužili, když jsme ani netrefili bránu. Druhý bod po nájezdech je pro nás výborný."

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:2 po sam. náj. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Indrák (J. Kindl, Kratěna) - 12. Mráz (Laš), rozhodující nájezd J. Knotek
Rozhodčí: A. Jeřábek, Roman Svoboda - Jindra, Zíka
Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0
Diváci: 5017

Plzeň: Frodl - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Vráblík, Allen - Gulaš, V. Němec, Indrák - P. Straka, Kodýtek, Eberle - Kantner, Kratěna, D. Kindl - Pour, Kracík, Stach. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar
Olomouc: Lukáš - J. Galvas, Staněk, Švrček, Vyrůbalík, Dujsík, Jaroměřský - Irgl, Strapáč, Burian - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - Skladaný, Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták