Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Oslavte Silvestr s nahatým Shakespearem! Divadlo Tramtarie chystá na konec roku překvapení

Zprávy z regionu

21.12.2020

Autor: red

Ani konec roku 2020 nebude příznivý pro živou kulturu. Olomoucké Divadlo Tramtarie se proto rozhodlo svým divákům nabídnout rozptýlení v době vládních opatření. Od 30. prosince mohou diváci zhlédnout záznam oblíbené komedie Kabaret nahatý Shakespeare ve Full HD kvalitě na webu divadla.

Foto: archiv Divadla Tramtarie

Divadlo Tramtarie začalo už v říjnu po znovuuzavření divadel ve spolupráci s olomouckou agenturou George Vision nabízet svým fanouškům online záznamy některých svých inscenací v té nejvyšší kvalitě, aby částečně suplovalo výpadek živých divadelních představení. Diváci tak mohli zhlédnout komedii Láska za koronu, která na venkovních scénách trhala divácké rekordy, nebo nežnou inscenaci na motivy slavného milostného příběhu Madisonské cesty. Třetím takovým online záznamem bude právě Kabaret nahatý Shakespeare, který patří k nejoblíbenějším kusům, které má divadlo na svém repertoáru.

"I přes nelehkou dobu se v Tramtarii snažíme být našim divákům nablízku. Takže když oni nemůžou do divadla, tak musí naše divadlo přijít k nim domů. A jsem moc rád, že se nám podařilo natočit v nejvyšší kvalitě právě Kabaret nahatý Shakespeare, neboť je to inscenace plná lehkosti, radosti a humoru, tedy věcí, které právě v dnešní době všichni potřebujeme," řekl Vladislav Kracík, který je uměleckým šéfem souboru Divadla Tramtarie.

Pět nejslavnějších tragédií v jedné výjimečné divadelní komedii, tak by se dal shrnout kabaret plný improvizace a chytlavých písniček, ve kterém exceluje pět výrazných hereckých osobností. Těšit se můžete na Bořka Jouru, Martina Dědocha, Janu Posníkovou, Dominiku Hrazdílkovou a Václava Stojana. S touto pěticí se pak divák vydává na cestu po zapeklitých "shakespearologických" otázkách, na jejímž konci se dozvídá o Shakespearovi vše, co si přál vědět a bál se na to zeptat.

"Kabaret nahatý Shakespeare, který vznikl pod režijní taktovkou Jiřího Trnky z Činoherního studia v Ústí nad Labem, je v současné době jednoznačně nejúspěšnějším titulem Divadla Tramtarie. Na svém kontě má téměř 150 repríz a na domovské olomoucké scéně nikdy nebyl nevyprodán. Kromě toho jsme s nahatým Shakespearem s úspěchem hostovali v mnohých divadlech po česku a několikrát i v zahraničí, jako například ve švédském Stockholmu nebo na mezinárodním festivalu Fest(in) on the boulevard v rumunské Bukurešti," dodal Kracík.

Jak získám přístup ke sledování videa?

Diváci si mohou záznam pořídit tak, že si zakoupí vstupenku online na www.divadlotramarie.cz, poté jim přijde email s přihlašovacími údaji k videu. Záznam pak budou moci zhlédnout kdykoliv během následujících 14 dní. Diváci si navíc mohou vybrat výši vstupenky podle toho, zda navíc chtějí i podpořit divadlo.