Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Oslavte Den svatého Patrika v olomouckých barech a hospodách

Tipy a názory

8.3.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Irský Den svatého Patrika a s ním spojené oslavy se v posledních letech rozšířily téměř po celém světě. Nejinak je tomu i u nás. Tento den je charakteristický bujarým veselím, černým či zeleným pivem, irskou whisky nebo zeleným oblečením – podle jetelového trojlístku, jenž je symbolem svatého Patrika. Podívejte se společně s námi, kde si tento den můžete užít v Olomouci.

Ilustrační foto Ilustrační foto Foto: Depositphotos.com

Den svatého Patrika

Původně měl tento svátek náboženský charakter. Svatý Patrik podle legendy obrátil v 5. století Iry na křesťanství a 17. března se připomíná den jeho úmrtí. Dnes jej oslavují lidé po celém světě a zpravidla původ tohoto svátku ani neznají. Oslavy probíhají v rytmu tance, hudby, popíjení piva a whisky. Dni svatého Patrika vévodí zelená barva. Lidé v tento den jedí zelená jídla a do zeleného hávu se oblékají také celá města. Velmi často bývají zeleně nasvíceny památky - egyptské pyramidy, budova opery v Sydney, šikmá věž v Pise, Knížecí palác v Monaku či Stolová hora v Jihoafrické republice. Do řeky v Chicagu lidé nalévají hektolitry zeleného barviva, aby dodrželi tradici jejího obarvení, kterou provozují už od roku 1962.

Kam se zajdete pobavit 17. března vy? Kam se zajdete pobavit 17. března vy? Foto: Jan Procházka

Už 15. března se svátek svatého Patrika bude slavit v Dream clubu. Připravili si tu zelené pivo, speciální zelené drinky a Jamesona v akci i se speciálními dárky...

17. března se chystají svátek svatého Patrika náležitě oslavit v Jazz Tibet Clubu. Program startuje ve 20:00 a těšit se můžete na živou hudbu, taneční vystoupení, irskou whisky, pivo Guiness, irské menu, irskou kávu od Kikafe a také na dárečky. Rezervace přijímají na čísle 777 746 887 nebo e-mailem na bar@jazztibet.cz.

A speciální akce se chystá také v Temple Irish Pubu. Na 17. března už sice hlásí plno, ale připravili si tu pro vás program také na pátek (16. 3.) a neděli (18. 3.) - Jameson 3+1 zdarma, Guinness 3+1 a Jameson Ginger za akční cenu! Nebudou chybět ani dárečky. ;) Rezervace provádějte na čísle 721 808 404.

Slavit se bude pochopitelně také v The Black Stuff. Tady se můžete těšit na tradičně velkolepou akci, které dominuje skvělá atmosféra, nejrůznější zelené drinky, mnoho druhů irské whisky a irské pivní speciály. Připraveny budou také dárečky a chybět nebude ani irská hudba. "Rezervace přijímáme od soboty 10. března od 16:00. Část stolů však zanecháme volnou pro ty, kteří přijdou 17. března - už v 15:00," vzkazují z Black Stuffu. Volejte na číslo 774 697 909.

A zajít můžete také do Cafe meex baru, kde vás čeká zábava a řada tematických dárků. A také Tullamore Dew. Místo si rezervujte na čísle 773 338 288.

V clubu Belmondo chystají na 17. března zelenou výzdobu a také speciální akci. Jamesona koupíte za 50 korun. Pokud si dáte tři panáky, dostanete ponožky Jameson jako dárek. :) Výhodou je, že si tu nemusíte dopředu rezervovat místo.

V sobotu 17. března od 17:00 připravují speciální akci také v Moravském Gruntu. Chybět nebude spousta dobré hudby, jídla (grilované selátko a další dobroty), zelené pivo a několik druhů whisky. Vstup na akci je 99 korun a lístky objednávejte na čísle 777 798 987.

Celý víkend bude patřit oslavám svatého Patrika v clubu Casablanca. I tady se můžete těšit na skvělou whisky a spoustu zábavy.

A nejinak tomu bude v NEvinném Baru. Splňte sine metu úkol a vyhrajte zajímavé dárky v podobě trička či našlapané KáPéZetky. Rezervujte si včas místo na 732 602 787.

Plan B rovněž hlásí, že chystá zelené oslavy. Přijďte si užít fajn večer s Jamesonem i speciálním zeleným ležákem!

Pokud víte, kde se také chystají oslavy svátku svatého Patrika, ozvěte se na e-mail redakce@olomouc.cz a my akci přidáme. :)

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová