Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dětské brýle, sportovní, sluneční i brýle na běžné nošení. V Optice Alexa si vyberete přesně to pravé pro váš zrak

Tipy a názory

10.11.2022

Lenka Šťastná

Rodinná Optika Alexa poskytuje zákazníkům komplexní péči o zrak již od roku 2003. Už při vstupu vás čeká na první pohled příjemné a komfortní prostředí a vstřícný personál, který pomůže s výběrem správných brýlí z širokého portfolia značek a typů. Pro dětské zákazníky je zde navíc připravený dětský koutek. Tady se zkrátka brýle vybírají jedna báseň. A na své si zde přijde opravdu každý. V nabídce najdete nejrůznější brýle pro děti i dospělé a nechybí ani pestrá nabídka brýlí se sportovním zaměřením.

Optika Alexa

Adresa: Riegrova 13, Olomouc
Provozní doba: PO-PÁ 09:00 - 18:00
Email: info@optikaalexa.cz 
* Webové stránky
* Facebook
* Instagram

Prostředí pro zákazníky, ve kterém se budou od první chvíle cítit příjemně, se snaží majitelka Kateřina Kolomazníková vytvořit po vzoru zahraničních optik. "Jezdím hodně do zahraničí, a když vidím optiku, tak zkrátka neodolám a musím dovnitř," směje se Kateřina Kolomazníková a pokračuje: "Je skvělé, že se v zahraničí snaží o to, aby výběr brýlí nebyl pro zákazníka žádný stres, ale že v prodejnách vládne přátelská atmosféra. Přesně toho jsem chtěla dosáhnout i u nás a myslím, že se nám to povedlo. Lidem se u nás líbí, odcházejí od nás spokojení a často slýcháme i zpětnou vazbu, že brýle, které jsme jim pomohli vybrat, sklízí v jejich okolí pozitivní reakce. Takové věty slyšíme nejraději, o to větší pak máme radost z naší práce," říká Kateřina Kolomazníková. Zákazníkům se na Optice Alexa vždy snaží poradit, který typ brýlí by pro ně byl vhodný a ukázat jim aktuální trendy, které by jim mohly slušet. Leckdy pak zákazník zjistí, že barevné obroučky, které by si na první pohled nevybral, jsou pro něj vlastně to pravé. "Nejdůležitější ze všeho je, aby se klient v brýlích cítil příjemně a aby se sám sobě líbil," dodává Kateřina Kolomazníková.

Velké množství brýlí nepřeberných stylů, tvarů a barev... s výběrem toho pravého vám na místě vždy rádi poradí. ;)

Foto: Optika Alexa, Jan Procházka

Měření zraku i vlastní dílna

Optika Alexa je zároveň jedna z mála optik, která má vlastní dílnu s brusem, takže přímo na místě si můžete nechat udělat brýle na počkání. "Přímo na optice máme dílnu, kde opravujeme, brousíme, vyrábíme… máme zde spousty náhradních dílů a jsme schopni zákazníkům na počkání brýle opravit. Samozřejmě se to odvíjí od toho, jak složitá či speciální skla zákazník požaduje. Pokud se nejedná o nic speciálního, tak můžou být brýle do hodiny hotové. Když by to bylo něco složitějšího, tak nejpozději do dvou dnů, ale vždy se snažíme, aby je měl zákazník co nejrychleji a nepřicházel bez nich tak o svůj komfort," vysvětluje Kateřina Kolomazníková a dodává, že kromě výhody s poměrně rychlým vyhotovením brýlí může optika nabídnout i služby kompletního přeměření zraku optometristou: "Já bych opravdu doporučila všem, kteří chodí k očnímu lékaři a mají nějakou vadu, aby si zašli i na měření zraku k optometristovi, protože ten rozdíl v samotném měření je poměrně výrazný. Optometrista na vás má mnohem více času, věnuje se vám klidně celou hodinu, během které důkladně změří všechny parametry zraku a navrhne přesně ty pravé brýle, které pro vás budou nejvhodnější. Ono totiž nezáleží jen na dioptriích ve skle, ale i tvar obrouček může mít vliv na kvalitu zraku. Výhodou měření zraku přímo v optice je, že hned po měření může optometrista sdělit optikovi, který typ brýlí je pro zákazníka nejvhodnější a následně s klientem vybereme ty, ve kterých se bude cítit nejlépe."

Optika Alexa je jedna z mála optik, která má i vlastní dílnu s brusem. Díky tomu jsou zde schopni vyrobit brýle i na počkání.

Foto: Jan Procházka

Velký výběr dětských brýlí

Jednou z hlavních specializací Optiky Alexa jsou brýle pro děti. Najdete zde opravdu nepřeberné množství tvarů i barev, a to od brýlí pro miminka až po teenagery. "Na dětské brýle se specializujeme už dvacet let, tenkrát byl vůbec problém u nás nějaké kvalitní dětské brýle sehnat. Většinou dětem správně neseděly, padaly jim při různých činnostech, nebo se dětem už od pohledu nelíbily, a tím pádem je nechtěly nosit. Tomuhle všemu se snažíme předejít. Máme zde opravdu široký sortiment v nejrůznějších barvách i tvarech, a to tak, aby si každé dítko mohlo vybrat ty, které jsou mu nejpříjemnější. Samozřejmě se snažíme dodržet i jejich praktickou a bezpečnostní stránku - musíme totiž myslet na to, že děti jsou hodně aktivní, mnohem více než dospělí, takže je potřeba, aby jim brýle neklouzaly při různých pohybech, jako je třeba tělocvik, jízda na kole a další," uvádí Kateřina Kolomazníková a ukazuje velmi populární dětské brýle, tzv. 3v1: "Dítě u nás dostane klasické dioptrické brýle, u kterých je ovšem výhoda, že se stranice dají odepnout a nahradit páskem. Díky tomu budou brýle krásně držet při nejrůznějších sportech kolem hlavy a nespadnou. Třetím benefitem je sluneční klip, který se dá magneticky přichytit přes dioptrická skla a vzniknou tak krásné sluneční dioptrické brýle."

Díky magnetickému klipu vytvoříte během vteřiny z dioptrických brýlí krásné sluneční brýle.

Foto: Optika Alexa, Jan Procházka

Různé varianty klipů

Možnost pořídit si sluneční klip na dioptrické brýle nevyužijí jen děti, ale i dospělí. Právě přes léto se tyto klipy staly jedním z nejžádanějších doplňků k brýlím. "Kdo nosí dioptrické brýle a chce přes léto nosit i sluneční, tak moc dobře ví, jaký je to problém. V úvahu připadá nechat si zhotovit speciální dioptrické sluneční brýle, případně brýle se samozabarvovacími skly. U nás však problém s vytvářením druhých brýlí zcela odpadá a stačí si pořídit pouze doplňkový klip, což je jistě příjemnější, skladnější a rozhodně se to vyplatí i finančně," uvádí Kateřina Kolomazníková a dodává, že nově od tohoto roku má Optika Alexa v nabídce i klipy s filtrem proti modrému světlu, které chrání zrak před zářením z monitoru či displeje.

Brýle pro sportovce

Cyklistika, fotbal, lyžování, plavání, potápění… všechny zajímavé sporty, u kterých však brýle mohou být na obtíž. Lidé s vyššími dioptriemi, kteří z nějakého důvodu nezvládnou nosit kontaktní čočky, si tak často tyto radovánky museli odpírat. Na Optice Alexa si však můžete vybrat i speciální brýle na sport, díky kterým se už nemusíte omezovat ani v hraní míčových či raketových sportů.

"Doporučila bych lidem, aby si na návštěvu optiky opravdu vyhradili více času a nesnažili se to odbýt v rychlosti. Často lidé ani neví, že existují různé varianty klipů apod. A když nám řeknou, že se třeba rádi potápí, ale teď díky dioptriím nic neuvidí, tak se jim snažíme navrhnout řešení a oni jsou často překvapeni, že vůbec něco takového jde. Doba se zkrátka posunula a brýle už opravdu nejsou překážkou a život s nimi neznamená omezovat se v něčem a vzdávat se toho, co máme rádi. Je to jen o tom, najít správné řešení a dál si život užívat naplno," usmívá se závěrem Kateřina Kolomazníková.