Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 12.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Oni musí, kdežto my chceme, říká Zbyněk Irgl

Sport

29.3.2019

Autor: Petr Pelíšek

V základní části hokejové extraligy dal útočník Zbyněk Irgl 22 branek a pomohl týmu HC Olomouc k přímému postupu do čtvrtfinále play-off. V tom na gól čekal pět zápasů, trefil se až v tom šestém, kdy v power-play jistil vítězství Mory, dával do prázdné na 4:1. „. I když jsme prohrávali nula jedna, tak jsem prostě pořád věřil, že to otočíme,“ řekl Zbyněk Irgl.

Mora srovnala stav série, Plzeň jste v šestém utkání předčili. Jak zápas hodnotíte?
Je to vidět i na těch výsledcích, že opravdu hrajeme jako tým. Věřím, že ten čtvrtý zápas urveme. Samozřejmě to bude těžké, ale věřím tomu, že to zvládneme.

Předvedli jste výkon plný elánu, ať na pár úvodních minut byli lepší než soupeř.
Atmosféra v kabině byla opravu hodně bojovná, věřil jsem, že to uděláme. I když jsme prohrávali nula jedna, tak jsem prostě pořád věřil, že to otočíme. Myslím si, že jsme výborně bruslili a hokej jsme hráli opravdu obětavý. Co odehrají beci, to si skutečně zaslouží absolutorium.

Krásný gól dal po brejku obránce Jan Švrček. Jak vy jako vyhlášený střelec jeho akci hodnotíte?
Je vidět, že je to střelec. Ujel, dal krásný gól. Vůbec nepřemýšlel, má to v ruce, jenom to trefil.

Útočník HC Olomouc Zbyněk Irgl v letošním play-off poprvé skóroval.

Foto: Petr Pelíšek

V sérii dávají góly hráči, kteří se v základní části tolik neprosazovali, nyní dal vítěznou branku František Skladaný, byl to jeho teprve třetí gól v sezoně.
Řekl bych, že to je opravdu úplně jedno. To je play-off a tohle se vůbec neřeší. Tam hrajete na výsledek, a jestli dá gól Franta nebo Pepa, nebo jestli to skončí jedna nula a dá gól Braňo, to je úplně jedno. My jdeme za tím udělat čtvrtfinále, vyhrát sedmý zápas. Samozřejmě se o to popereme, ať to dopadne, jak to dopadne. Ale určitě tam necháme maximum.

Sedmý zápas série hrajete v sobotu v Plzni. Co bude rozhodující?
Hlavně dát o jeden gól více než soupeř. To je celé. Bude to podobné. I do dnešního zápasu jsme šli opravdu nabuzení, ale s tím, že jedeme bojovat, jdeme to urvat. Oni musí, kdežto my chceme.

Atmosféra na olomouckém zimáku byla opět báječná.
Už jsem to říkal několikrát. Je to super. Je to krásné, když vedeme a lidi skandují. Ale už jsem několikrát říkal, že jim patří poděkování za to, že s námi byli vždycky, i když jsme prohrávali. Neodcházeli ze stadionu, i po utkáních, která jsme prohráli, na nás čekali a poděkovali. To je nádherné.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Vinárna Pod Pálavou

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinárny, vinné bary

Vinárna s nejširším sortimentem rozlévaných láhvových vín po skleničce z degustačních enomatů Ať už patříte k těm, kteří si potrpí na kvalitní tichá láhvová Moravská vína, BIO...