Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 5.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoučtí judisté uspěli na mezinárodním turnaji v Pezinoku

Sport

27.3.2019

Autor: asu

Výprava mladých olomouckých judistů a judistek se vydala na Slovensko a zúčastnila se mezinárodního turnaje v Pezinoku. Soutěž oplývala silnou konkurencí, kde se mezi 850 závodníky našla početná sestava zástupců ze Slovenska, Polska, Německa, Rakouska, Maďarska a České republiky. Olomoucký tým si pro sebe urval celkem tři medaile, a to zlatou, stříbrnou a bronzovou.

Na fotografii: Lucie Lexová, Roman Mikeš, Leontýna Formanová

Foto: archiv klubu

Se zlatou medailí na krku stanula na stupních vítězů Leontýna Formanová, mladší žákyně do třinácti let, které se nedávno povedl krásný stříbrný výsledek na Českém poháru v Jablonci nad Nisou. Formanová nastoupila do tří zápasů a všechny ukončila na ippon před koncem časového limitu.

Stříbro získal Radim Mikeš, mládě pod jedenáct let, v jehož kategorii na něj čekalo dalších sedmadvacet závodníků. Lehký a rychlý Mikeš nedal soupeřům nic zadarmo. Zápasy povětšinou vyhrál výrokem rozhodčího, který musel posoudit vyšší aktivitu závodníka v případě skóre 0:0. V boji o zlato, bohužel, nešťastně prohrál na wazari.

Třetí medaili získala starší žákyně pod patnáct let Lucie Lexová. Mezi její největší úspěch poslední doby patří zlato z Přeboru České republiky 2018 a také dobře zahájená klasifikace na letošní Přebor republiky. V Pezinoku se jí však ze tří vzájemných utkání s povedlo urvat jeden ippon, čímž si vysloužila bronzovou příčku.