Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucké volejbalistky slaví titul mistryň republiky!

Sport

24.4.2019

Volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc jsou po třiadvaceti letech mistryněmi České republiky. Ve finálové sérii play-off smetly obhájkyně titulu z Prostějova ve třech zápasech, když ten rozhodující získaly před zaplněnou domácí halou opět bez ztráty setu a mohly se  v nejkratším možném čase vrhnout do víru oslav.

Jako první se do větších ofenzivních manévrů ve třetím utkání pustily domácí hráčky při podání Trnkové (1:2, 5:2). Náskok Olomoučanek pak po drobných krůčcích narůstal až na 17:8, teprve potom přišla alespoň částečná prostějovská odpověď (18:13). Ta ovšem jen vyprovokovala šňůru servisů domácí Kossányiové, po níž to bylo už 23:13. Hosté ještě
v koncovce mohutně finišovali, ale stačilo to pouze na kosmetickou úpravu konečného výsledku, který zněl 25:18 pro VK UP.

Podobně rychlý nástup jako v prvním dějství měly Olomoučanky i v tom druhém. Po servisech Orvošové to bylo ze stavu 4:3 rychle 9:3 a vzápětí 14:6. Poklidný průběh setu pokračoval až do stavu 18:11, kdy možná až příliš ukolébané vysokoškolačky nechaly vyniknout na podání svou někdejší kolegyni Petru Kojdovou, a rázem z toho bylo drama (18:17). K vyrovnání sice univerzita soupeřky nepustila, o zisku sady však rozhodla až v jejím samotném závěru při servisu střídající Košické (21:20, 24:20). Po výhře 25:21 byly olomoucké volejbalistky už jen krůček od titulu.

Volejbalistky VK UP Olomouc s pohárem pro vítěze extraligy.

Foto: Petr Pelíšek

Nejpomaleji se přesto domácí válec rozjížděl ve třetí části duelu. I tak bodový rozdíl mezi oběma celky znovu narůstal, ale zlatá tečka se přiblížila až v polovině setu při podání Michalíkové (14:10, 19:10). V závěru ještě přišla na poslední výměny na palubovku loučící se legenda olomouckého volejbalu Jana Napolitano Šenková (druhou hráčkou, která ohlásila konec kariéry je Nikol Sokolová-Sajdová) a za elektrizujícího povzbuzování dvou tisícovek fanoušků ukončily hráčky Univerzity Palackého finálovou sérii rázně vítězstvím 25:14 a 3:0.

„Poslední finálový zápas byl jednoznačný a nemá smysl jej moc hodnotit,“ uznal trenér čerstvých vicemistryň Ľubomír Petráš. „Soupeř potvrdil svou dominanci v celém extraligovém ročníku i v Českém poháru. Byli trošku jinde, co se týká všech herních činností
i kombinací, skvěle se jim podařilo stabilizovat družstvo. Pro nás je stříbro úspěch, předsezonní cíl byla medaile. V semifinále jsme prokázali obrovskou tužbu dostat se do finále, v něm už nám možná chyběly fyzické, ale hlavně psychické síly,“ řekl Petráš.

„Kromě prostředku druhého setu, kdy jsme měli v hlavách zbytečně brzy konec zápasu a série, to bylo utkání v naší režii. Moc děkuji holkám za jejich práci během celé sezony, vybojované trofeje si opravdu zasloužily,“ konstatoval kouč Jiří Teplý, jenž si kromě velkého zlatého návratu užil i mimořádné oslavy svého svátku.

VK UP Olomouc3:0VK Agel Prostějov
(18, 21, 14)
Rozhodčí:Kovář, Grabovský
Čas:69
Diváků:2000
Sestava VK UP Olomouc:Kubínová, Michalíková, Trnková, Orvošová, Kossányiová, Strušková
Libero:Kovářová
Střídání:Košická, Napolitano Šenková
Sestava VK Agel Prostějov:Nová, Bezhandolská, Horká, Kojdová, Kozmík Tomášeková, Zatloukalová
Libero:Slavíková
Střídání:Šmídová, Toufarová, Weidenthalerová, Polášková

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941