Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucké (nejen) shakespearovské léto startuje. Návštěvníci se mají na co těšit

Kultura

7.8.2019

Autor: red

Komedie Divadla Tramtarie, nové stand-up výstupy Herci Na ležáka, derniéra Anny Kareniny, pohádky nebo koncert Anety Langerové. To všechno je na programu letošního ročníku festivalu s názvem Olomoucké (nejen) shakespearovské léto, který vypukne už ve čtvrtek 8. srpna a potrvá celých jedenáct dní.

Foto: Andrea Simperová

Open-air festival pořádá už počtvrté v Olomouci Divadlo Tramtarie, které na něm uvede hned 6 svých inscenací pro dospělé a 2 pohádky pro děti. Nebude chybět ani společný projekt Divadla Tramtarie a Moravského divadla Herci Na ležáka. Novinkou je vystoupení hosta, kterým je zpěvačka Aneta Langerová se smyčcovým triem, ta zahraje koncert Pod širou oblohou ve čtvrtek 15. srpna od 20:00.

Na programu open-air festivalu se objeví jako každý rok divácky veleúspěšný Kabaret nahatý Shakespeare, který celý festival zahajuje. Tramtarie ho uvede hned dvakrát, a to ve čtvrtek 8. a pátek 9. srpna v 19:00. Tramtarie opět zahraje i letní komedii Po stopách něžného muže, a to v neděli 11. srpna v 10:00.

Organizátoři festivalu připravili kromě vystoupení zpěvačky Anety Langerové hned několik dalších novinek. Vůbec poprvé uvedou na festivalu oblíbenou komedii Sex zadarmo nedostaneš nebo černou komedii Děkujeme, že zde kouříte! Exkluzivně pouze na tomto festivalu pak mají diváci možnost zhlédnout obnovenou premiéru komedie Druhý život Veroniky. Na divadelní prkna se tak po mateřské dovolené vrací herečka Petra Čiháková v hlavní roli Veroniky.  Poslední dvě reprízy jsou v programu v pondělí 12. a úterý 13. srpna od 20:00.

Derniéra čeká také klasický titul na repertoáru Tramtarie, adaptaci světového románu Anna Karenina v režii Vladislava Kracíka zahraje divadlo úplně naposledy v neděli 18. srpna od 19:00, toto představení také zakončí celý festival.

V programu divadelního maratonu nechybí ani pohádky pro děti. V neděli 11. srpna v 16:00 je čeká pohádka O popleteném kouzelníkovi a v pondělí 12. srpna od 16:00 pak oblíbená pohádka O pračlovíčkovi. Vstup na pohádky je zdarma.

Vstupenky jsou  k dostání v předprodeji v Informačním centru v podloubí radnice na Horním náměstí nebo online na www.shakesperovskeleto.cz.

PROGRAM

čt 8. 8. / 19 hod. / Kabaret nahatý Shakespeare / komedie

pá 9. 8. / 19 hod. / Kabaret nahatý Shakespeare / komedie

so 10. 8. / 20 hod. / Děkujeme, že zde kouříte! / černá komedie

ne 11. 8. / 16 hod. / O popleteném kouzelníkovi / pohádka

ne 11. 8. / 19 hod. / Po stopách něžného muže / letní komedie

po 12. 8. / 16 hod. / O pračlovíčkovi / pohádka

po 12. 8. / 19 hod. / Herci Na ležáka / stand-up

út 13. 8. / 20 hod. / Druhý život Veroniky / letní komedie

st 14. 8. / 20 hod. / Druhý život Veroniky / letní komedie

čt 15. 8. / 20 hod. / Koncert Anety Langerové / koncert

pá 16. 8. / 20 hod. / Sex zadarmo nedostaneš / komedie

so 17. 8. / 20 hod. / Sex zadarmo nedostaneš / komedie

ne 18. 8. / 19 hod. / Anna Karenina / drama - derniéra