Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucké masopustní veselí: náměstí ožije maskami, kejklíři, hudbou a nebude chybět ani zabijačka

Tipy a názory

31.1.2019

Autor: red

Centrum města ožije Olomouckým masopustním veselím. Průvod masek a pravou domácí zabijačku doplní 16. února vystoupení folklorních souborů z Hané i z daleka, k nimž se přidají i kejklíři. Masopustní veselí začne na Horním náměstí už v devět hodin ráno a potrvá do čtyř hodin odpoledne.

V centru Olomouce se masopustní akce v režii města uskuteční poprvé. "Rozhodli jsme se letos připomenout masopustní tradici, která do tohoto období spadá. Věříme, že se tato nová akce bude líbit a oživí se tak centrum města v předjarním období. K masopustu patří zábava humor a takto je také koncipován celý program," uvedla náměstkyně primátora Markéta Záleská. Návštěvníci mohou přijít v maskách a aktivně se zapojit do průvodu.

Na náměstí vystoupí v průběhu soboty soubory z Velké Bystřice či Orlové, cimbálová muzika Záletníci a Střážničan nebo Hanácký mužský sbor Rovina. Pro návštěvníky jsou připravené i speciální pobytové balíčky, aby si mohli lépe vychutnat masopustní atmosféru. Více informací naleznete na webu tourism.olomouc.eu.