Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucké děti umělecky ztvárňovaly bezpečnost ve veřejné dopravě

Zprávy z regionu

27.5.2019

Autor: red

Na tři stovky žáků a dětí z pětadvaceti olomouckých mateřských a základních škol se zúčastnily již 14. ročníku Výtvarné soutěže Bezpečná Olomouc, kterou pořádá Nadace Bezpečná Olomouc ve spolupráci se ZŠ Komenium. Protože Nadace slaví letos své 25. výročí a Dopravní podnik města Olomouce slaví dokonce již 120. výročí vzniku, tvořili žáci tentokrát výtvarná díla na téma "Jak se správně chovat ve veřejné dopravě".

Foto: Archiv pořadatele

Při této činnosti, která probíhala nejčastěji v hodinách výtvarné výchovy, mohli pedagogové hovořit s žáky též o problematice bezpečnosti a čerpat z jejich vlastních zážitků, představivosti a motivovat je ke kresbě a malbě na toto téma. Nad letošním ročníkem převzal záštitu náměstek primátora Martin Major, který má dopravu ve své gesci.

Výtvarná soutěž byla završena ve čtvrtek 23. května ve freskovém sále Základní školy Komenium vernisáží žákovských a dětských výtvorů, mezi kterými byly kresby, malby, skládačky nebo prostorová díla. Předseda Správní rady nadace Ivan Langer spolu s ředitelem školy Františkem Vlčkem, náměstkem primátora Martinem Majorem a předsedou dozorčí rady a představenstva dopravního podniku Josefem Kaštilem a Jaromírem Machálkem předali diplomy, knižní a výtvarné odměny za nejlepší díla. Třicet šťastlivců si odneslo domů také hru dopravního podniku "Člověče, nastup si". Mnohá z děl budou od příštího týdne vystavena v tramvajích, aby se s nimi mohlo seznámit co nejvíce Olomoučanů. 

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip