Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucká kapela Moonpark vydala videoklip a zahraje v Bounty

Kultura

9.4.2022

Autor: red

Moonpark je parta čtyř muzikantů, kterým učaroval melodický rock. Parta čtyř lidí, kteří spolu rádi hrají, tvoří, skládají, ale také jsou. Parta milovníků kvalitní muziky, jejichž nadšení z hudby ucítíte v každé sekundě jejich písniček. Více než rok strávili na zkušebně a čekali na moment, kdy se budou moci představit fanouškům. Aktuálně vydali singl s názvem No Way Back, k němuž nechybí videoklip, a 6. května je čeká koncert v Bounty Rock Cafe.

Veškeré informace o kapele najdete na webu. Vstupenky na koncert 6. května pořídíte na stránkách Bounty Rock Café, nebo na místě před začátkem akce.

Moonpark – to je Michal (zpěv), Jiří (kytara), Petr (baskytara) a Ivo (bicí). „Asi před třemi lety jsme se sešli s Jirkou u piva na Dolním náměstí, kde se v různých časových intervalech potkáváme snad dvacet let, bavili jsme se o hudbě a slovo dalo slovo. Řekli jsme si, že si po mnoha letech zkusíme zahrát. Po dlouhém hledání Jirka objevil talentovaného Michala. A Ivo k nám přišel snad z jiné galaxie,“ popisuje začátky kapely baskytarista Petr Kolář. Ihned zafungovala ona pověstná muzikantská chemie, jak se všichni shodují. „Myslím, že naší nejsilnější stránkou je různorodost prostředí, ze kterých jsme do kapely přišli. Ta směs od metalu, přes rock až k alternativnímu popu pomáhá nezapadnout do stereotypů žánru a rozšiřuje obzory. I proto jsou naše zkoušky tak tvůrčí,“ vysvětluje bubeník Ivo Zvejška.

Kapela Moonpark: zleva Jiří Doležel, Ivo Zvejška, Michal Koláček a Petr Kolář.

Foto: Tomáš Helísek

Kapela právě vydala singl No Way Back, k němuž vznikl i videoklip. „Natáčení probíhalo v Jánských Koupelích a moc jsme si ho užili, i když byla opravdu velká zima,“ líčí kytarista Jiří Doležel a dodává, že se nemůže dočkat, až se kapela představí fanouškům. „Hudbu miluju. Je to pro mě životní cesta, možnost, jak vyjádřit sám sebe. Ale teprve publikum tomu všemu dává hlubší smysl. Ta vzájemná energie je nepopsatelná,“ říká a směje se: „Máloco vám přivodí takovou husí kůži…“
Koncert kapely Moonpark si nenechte ujít už 6. května ve 20:00 v Bounty Rock Cafe. O opening večera se postarají hardrockoví G.O.C. „Dlouho jsme se na tenhle okamžik těšili a věříme, že to bude stát za to!“ uzavírá zpěvák Michal Koláček.