Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucká hudební scéna ožije na Festivalových dnech Jednoho světa

Tipy a názory

15.7.2021

Autor: Denisa Obrtelová

Už ve čtvrtek 15. července odstartuje na Konviktu mezinárodní filmový festival Jeden svět Olomouc a s ním i hudební program sestavený nejen z olomouckých kapel. Od čtvrtečního odpoledne do páteční noci se postupně vystřídá šestice interpretů, která nabídne průřez nejrozmanitějšími žánry. Ať už jste fanoušky gastro jazzu, acoustic soulu, folk-rocku, post- punku nebo lehkého popu, tuhle hudebně nabitou akci si nesmíte nechat ujít. Těšit se můžete třeba olomouckého rodáka Lukáše Marečka, folk-rockové Hope Atrounaut, alternativní Dirty Old Dogs či olomouckého post-punkového producenta Vladimíra B.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Čtvrteční hudební program na Parkánu zahájí už ve 14:30 indie popoví WXP. Po zkušenostech z hraní na ulicích, v kavárnách, klubech a barech napříč celou Evropou zavítají také na olomoucký Jeden svět, kde představí své česky otextované songy nasáklé světovými tématy.

Fanoušci jazzu a soulu si přijdou na své od 17 hodin díky koncertu olomouckého multiinstrumentalisty Lukáše Marečka, kterého mohou Olomoučáci dobře znát díky jeho působení v kapelách Homebwoyrasta, One Night Stand či Big Bandu Žerotín.

Patřičnou nálož folk-rocku nabídne od 18:30 pětice Hope Astronaut, která má za sebou stovky koncertů na české i zahraniční hudební scéně, včetně vystoupení na Colours of Ostrava.
Čtvrteční večer pak bude patřit jedinečným Dirty Old Dogs, kteří vás od 20 hodin naladí na notu psychedelického rocku. Těšit se můžete na písničky z jejich nové desky Let´s Burn Heaven Again vydané na jaře tohoto roku.

Domů však stále nemusíte. O zakončení čtvrtečního programu se postarají Dj´s Páv a Perlička.
A hudba bude Parkánem znít i následující den. Páteční odpoledne odstartuje na vlnách kapely Vlna, která se představí už o půl čtvrté.

V 18:30 se na pódiu představí olomoucký bedroom producent Zbyněk Grepl alias Vladimír B., pro kterého půjde vůbev o první veřejné vystoupení před živým publikem. Svou smutnou lyriku zabalil do post-punkového kabátku, který dodává jeho osobitým sdělením úplně nový nádech.
Živočišné rockové trio El Chuppa nastoupí na pódium ve 20 hodin. Nechte se rozbíhat do rytmu písní z jejich doposud posledního EP Since 1596.

Kapela, na kterou můžete dostat závislost. Takový najdete popisek na bandzone profilu olomouckých Contrust. Závislost si tak můžete vytvořit od 23:15. Definitivní závěr Festivalých dnů poté proběhne opět v režii Dj´s, za mixák se tentokrát postaví Prima Musica a Voj Tech.

Hudební program můžete samozřejmě proložit také některou filmovou projekcí, panelovou debatou nebo doprovodným programem v podobě workshopů, jógy či masáží. Podrobnější informace o festivalu naleznete na oficiálních webových stránkách Jednoho světa Olomouc, na facebookové události či instagramu jedensvetolomouc.

Denisa Obrtelová

Reklama

PNEUBAZAR - PNEUSERVIS

Katalog firem » Auto - moto » Pneuservis

Provádíme ekologickou likvidaci vozidel zdarma. Pro likvidaci vozů a autovraků jsme certifikování společností CALLPARs System. Náš pneuservis nabízí výměnu pneumatik, montáž a demontáž ko...