Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc přivítá nadějné sportovce. Příští rok se tu uskuteční Olympiáda dětí a mládeže

Zprávy z regionu

26.2.2020

Autor: red

Olomouc podpoří Hry X. letní olympiády dětí a mládeže. Olomouckému kraji přispěje na pořádání dvěma miliony korun. Už nyní je jasné, že ve městě proběhne slavnostní zahájení a vyroste tu Olympijská vesnice i Olympijský dům.

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

"Jde o prestižní akci, která do města a regionu naláká podle odhadů na pět tisíc lidí. Přípravy na pořádání jsou na kraji v plném proudu a město, které se stane centrem dění her, se do jejich podpory a aktivit spojených s pořádáním taktéž zapojí," sdělil primátor Mirek Žbánek.

V Olomouci se můžeme těšit na sportovní klání ve dvanácti sportech. Nebudou mezi nimi chybět atletika, basketbal, volejbal, florbal, fotbal, judo, karate, vodní slalom, orientační běh, synchronizované plavání, šerm a taneční sport. Celorepublikové mládežnické sportovní akce se zúčastní sportovní reprezentace všech 14 krajů České republiky. "Slavnostní zahájení her se uskuteční na Andrově stadionu. Prostory haly Univerzity Palackého v Olomouci se promění v Olympijský dům a chybět nebude ani Olympijská vesnice," uvedl Žbánek.

Olympiáda dětí a mládeže je projekt Českého olympijského výboru, zaměřený především na žáky základních škol. Klade si za cíl přispět ke sportovnímu a kulturnímu vyžití mladých lidí, šířit ušlechtilé myšlenky olympismu a zdravé soutěživosti mezi mládeží. Program sportovních soutěží vychází ze soutěžních pravidel a řádů sportovních svazů a je realizován ve spolupráci se sportovními svazy. Republikové hry Olympiády dětí a mládeže se konají v různých místech České republiky každý rok. Střídavě jsou pořádány v liché roky letní hry a v sudé roky zimní hry. Každý kraj má právo vyslat na republikové hry stejný počet účastníků.