Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc.cz - jsme vidět pro vás, 2. část: Lenka Šimková

Tipy a názory

16.7.2019

Autor: Redakce

Jsme všude tam, kde se něco děje. Denně pro vás plníme náš web tipy a informacemi z nejrůznějších oblastí. A děláme to s radostí. Děkujeme, že jste s námi – že nás čtete a že můžeme být partnery vašemu podnikání. ;) Potkáváte nás, setkáváme se, zajímají vás naše články, vidíte nás v reklamách, na plakátech, na billboardech… Ale kdo vlastně jsme? Co máme rádi? Rozhodli jsme se trochu poodhalit naše soukromí. ;) Ve druhé části našeho letního seriálu Olomouc.cz - jsme vidět pro vás se představí redaktorka Lenka Šimková.

LENKA ŠIMKOVÁ
Narodila jsem se v Olomouci, kde jsem stihla ještě i nástup do první třídy, ale pak přišlo stěhování a mým domovem se na delší čas stal Přerov. Do Olomouce jsem začala dojíždět na střední a později i na vysokou školu, až jsem se nakonec přestěhovala zpět. :) I když jsem nikdy nechodila do sportovních kroužků (přeci jen, na kolektivní sporty jsem trošku anti talent), tak musím říct, že mé dětství bylo poměrně aktivní. S rodiči a sestrou jsme velmi často podnikali o víkendech různé výlety, ať už šlo o celodenní túru, výlet na zámek, nebo jen návštěvu zoo s procházkou do Radíkova a autobusem zpět. :) Není tedy divu, že jsem od školního věku každé letní prázdniny trávila na táboře, kterému jsem zůstala věrná i později, kdy jsem několik let jezdila jako vedoucí.

Zhruba někdy od školky jsem si myslela, že budu paní učitelkou, ale právě na táboře jsem od toho upustila. Vždycky mě bavilo kreslit, a tak jsem zkusila studium polygrafie. Tvorba kalendářů, plakátků a podobných věcí mě bavila, ale věděla jsem, že bych to nechtěla dělat každý den. Také jsem psala různé příběhy, ale nikdy jsem u psaní nevydržela. Problém byl v tom, že jsem měla celý děj v hlavě a po několika popsaných stranách jsem začala přemýšlet nad novým příběhem, sepisovat jej, a k původnímu jsem se už nevrátila. Takže ani spisovatelkou bych nemohla být, protože napsat ucelenou knihu by mi určitě zabralo víc času, než trvá autorovi Hry o trůny dokončit jeho poslední díl. ;) Novinařina pak byla takovým krásným kompromisem, a navíc i koníčkem, který mě baví.

Sice jsem nehrála kolektivní sporty, ale sport jako takový mi cizí není. Když jsem stála poprvé na lyžích, tak jsem určitě ještě netušila, jak moc mě to bude bavit. Teď už si nedokážu představit zimu, kdy bych nevyrazila na svah, a to nejen u nás. Lyže mě totiž přivedly k mé lásce k Itálii, italské kuchyni, sýrům, vínu, kávě, a k usměvavým a pohostinným lidem, ke kterým se každou zimu ráda vracím. :) Miluju boty na podpatku, psy, čerstvě posekanou trávu, vůni dřeva i vzduchu po dešti, halušky s brynzou, vaření, pečení, a především svou rodinu a přítele, kterých si nesmírně vážím a nedám na ně dopustit. A možná to bude znít překvapivě, ale miluju hokej. Nejen v televizi, ale především na stadionu, kde je při každém zápase jiná, neopakovatelná atmosféra. Nesnáším výšky, pavouky, hloupost, přetvářku, lži, lidi, co nutí druhým svůj názor, koprovku a dušenou mrkev. Na obě jídla mám špatné vzpomínky ještě ze školní jídelny a zatím jsem nenašla odvahu jim dát znovu šanci. Občas se mi stane, že jednám hodně impulzivně. A taky, když mám s někým sraz, tak si můžu dát sebevětší časovou rezervu a stejně nakonec běžím na poslední chvíli...

Kamarádka mi jednou řekla, že mám skvělou práci, protože ji můžu dělat odkudkoli. Pravda sice je, že nějaký článek můžu napsat i když zrovna nejsem v Olomouci, ale vzhledem k tomu, že chceme náš web plnit aktuálními informacemi a zajímavostmi z Olomouce a okolí, tak k tomu patří také aktivní účast na tiskových konferencích, kulturních a společenských akcích, tvorba rozhovorů a spousta dalšího. Moje začátky v Olomouc.cz jsou úzce spjaty s obdobím, kdy jsem nastoupila na studium žurnalistiky na Univerzitě Palackého. Poohlížela jsem se po potřebné praxi a zkusila jsem napsat do redakce Olomouc.cz. Po absolvování povinné praxe jsem občas publikovala nějaký článek a postupem času jsem brigádně začala spolupracovat s redakcí na tvorbě Kalendáře akcí. Z brigády se stala práce na půl úvazku a když přišla nabídka na plný úvazek, neváhala jsem. Protože když se vám naskytne nabídka práce, která vás baví, se skvělým kolektivem, a navíc v tak krásném městě, jako je Olomouc, tak neodoláte. :)

BUĎTE VIDĚT S OLOMOUC.CZ!

Být nejlepší adresou ve městě není jen tak. Každý den plníme náš web informacemi, které vám zpříjemňují život, které vás seznamují s tím, co všechno se koná, co se v Olomouci děje, přinášíme vám tipy na zajímavé akce, podniky nebo místa. Říkáme vám, kde se dobře najíte, kde koupíte něco hezkého, kam vyrazit na výlet, kde strávit odpoledne, víkend nebo prázdniny... Děláme to s láskou a s vědomím, že je to pro skutečné čtenáře. Těší nás, že za dobu, kdy olomouc.cz funguje (a už je to pořádná řádka let!), vás neustále přibývá. Nesmírně si toho vážíme! S Pixato Creative jsme natočili sérii spotů, které náš tým představují při naší práci. Najdete je TADY.