Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 17.4 °C

Okresní hospodářská komora Olomouc prošla obměnou a má nové vedení

Zprávy z regionu

12.4.2024

Autor: red

V nedávných volbách Okresní hospodářské komory Olomouc (OHK Olomouc) došlo k významné obměně v jejím vedení, přičemž byla obměněna celkem čtvrtina osob v představenstvu a dozorčí radě. Tato změna přináší čerstvé perspektivy a dynamiku do řízení komory pro následující tříleté období.

V nedávných volbách Okresní hospodářské komory Olomouc došlo k významné obměně v jejím vedení.

Foto: OHK Olomouc

Představenstvo OHK Olomouc

Předseda
Ing. Vlastimil NAVRÁTIL, MBA (Linser Industry Service s.r.o.

Místopředsedové
Ing. Petr BAŠTINEC (BP STAVBY Morava s.r.o.
Libor ŠPUNDA (ARROWS pojištění s.r.o.)
Členové
JUDr. Jakub DOHNAL, Ph.D., LL. M. (ARROWS advokátní kancelář, s.r.o.)
Mgr. Milan FERANEC (Statutární město Olomouc, resp. městské a.s.)
Mgr. Marek KRYL (Střední škola technická a obchodní Olomouc, Kosinova)
Mgr. David MARTINEK (Lorika s.r.o.)
Petr NOVÁK, MBA (JTEKT Bearings Czech Republic s.r.o.)
Ing. Petra POHOŘSKÁ (SIWATEC, a.s. / ABO Valve, s.r.o.)

Kompletní složení dozorčí rady OHK Olomouc:
Předseda:
Dagmar ŤULPOVÁ (OSVČ)
Členové:
Ing. Ondřej FILIP, BA (Hons) (INTOP OLOMOUC CZ s.r.o.)
Mgr. Martin ZAČAL (Mgr. Martin Začal, advokát)

Za předsedu představenstva byl zvolen Vlastimil Navrátil ze společnosti Linser, který tak započne své čtvrté období v čele komory. Jeho místopředsedy se stali taktéž již dlouholetí činovníci v komoře Petr Baštinec z BP STAVBY Morava a Libor Špunda, kterého olomoucká veřejnost zná mimo jeho hlavní působení ve společnosti AROWS Pojištění také ze sportovního prostředí. Mimo jiné je spoluvlastníkem basketbalového klubu BK REDSTONE Olomoucko.

Orgány komory naopak posílila hned trojice nových osobností. Do představenstva byl zvolen Marek Kryl, ředitel olomoucké Kosinky (střední školy technické a obchodní) a David Martinek ze společnosti Lorika. Kontrolovat činnost komory bude v dozorčí radě nově Ondřej Filip z INTOP Olomouc.

S představenstvem se naopak z vlastní vůle rozloučili dlouholetí členové – Petr Konečný (bývalý ředitel Kosinky) a Leopold Podmolík, který působil v představenstvu od roku 2009. Po krátkém angažmá také Jakub Krištof z Loriky, přičemž společnost je nyní zastoupena jeho již zmíněným kolegou.

"Osobně mám velkou radost. Na jedné straně je zde potřebná kontinuita, protože komora se rozrůstá a nastavená strategie je plně funkční. Přesto je vždy dobré myslet na další rozvoj, nové myšlenky a impulsy, což budou nové posily v týmu určitě splňovat. Skvělé je také, že je skladba orgánů komory opravdu reprezentativní, jsou zde zastoupeny různé obory podnikání, velké firmy, malé včetně jednotlivců – OSVČ, firmy nadnárodní i naopak ty ryze české, tradiční, rodinné," vyjádřil se k novinkám Radim Kašpar, ředitel OHK Olomouc.

Předseda představenstva Vlastimil Navrátil zdůraznil: "Tato obměna vedení představuje naši otevřenost k novým nápadům a odhodlání podporovat inovace v našem regionu a další rozvoj včetně vývoje zaměření našich služeb a činností pro firmy a podnikatele. Společně budeme i nadále pracovat na posilování podnikatelského prostředí na Olomoucku a nabízet podporu našim členům ve všech fázích jejich podnikání."

OHK v Olomouci nyní sdružuje přes 250 společností a podnikatelů, přičemž rok 2023 pro ni byl jeden z nejúspěšnějších. Do komory za loňský kalendářní rok přistoupilo 56 nových členů.

Posláním Okresní hospodářské komory Olomouc je poskytovat podnikatelům a firmám celoročně kvalitní informační, poradenský, eventový a marketingový servis. Současně komora usiluje o udržitelné podnikatelské prostředí. OHK Olomouc je největší krajskou platformou pro propojování podnikatelů a vzájemný networking – což je aktuálně její primární specializace.