Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 1.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Okresní hospodářská komora Olomouc má za sebou úspěšný rok. Získala také generálního partnera

Zprávy z regionu

13.2.2019

Autor: red

Okresní hospodářská komora Olomouc vstoupila do roku 2019 s některými novinkami. Tou hlavní je především získání generálního partnera pro celoroční aktivity. Tím se stala Waldorfská ZŠ a MŠ Olomouc s.r.o. Rok 2018 byl optikou komory velmi úspěšný.

Monika Machytková a Radim Kašpar

Rok 2018 je za námi, pohledem Okresní hospodářské komory Olomouc (OHK Olomouc) to byl rok co do hospodářského rozvoje regionu velmi zdařilý a nebýt nedostatku lidí na trhu práce, byl by růst ještě výraznější. To vše navzdory také mnohdy složité legislativě a byrokratickým překážkám. "Firmám se dařilo, stejně tak zaměstnancům. Rostly platy, po všech stránkách šlo o výborný rok. Těším mě také dobrá spolupráce s vedením města i Olomouckého kraje," uvedl ředitel OHK Olomouc Radim Kašpar.

Značka Okresní hospodářské komory Olomouc není silná jen díky své tradici, která se datuje do roku 1851, ale v poslední době především díky akceschopnosti a zdravě dravému přístupu. To, že zdejší komora patří k nejdynamičtěji rozvíjejícím se v zemi, potvrdil na Business plesu ostatně také sám prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. Svědčí o tom rovněž zájem samotných firem rozšířit členské řady, ale i více komoru podporovat ve formě marketingového partnerství.

Jen za rok 2018 vstoupilo do zdejší komory devatenáct členů. A že šlo o významné zaměstnavatele, dokládají také čísla. Tito členové představují přes 3500 zaměstnanců a v celkovém součtu obratů dosahují částky více než 13 miliard korun. Dle informací ředitele přibyli již i v roce 2019 do řad komory další tři velcí zaměstnavatelé.

Generálním partnerem pro celoroční aktivity se stala Waldorfská ZŠ a MŠ Olomouc. Ta o sobě v poslední době dává vědět také díky ambicióznímu plánu výstavby originálního komplexu Waldorfské školy v Hejčíně. "Věřím, že přáním nás všech v profesním životě je potkávat se se skutečnými profesionály, kteří si kromě vysokých odborných kvalit v sobě ponesou také laskavost, morálku a týmovost. Kde se vůbec rodí v člověku základy pro rozvoj schopností a dovedností, které následně uplatňuje při práci? Budu velmi ráda, pokud se tato otázka stane alespoň na chvíli tématem k zamyšlení. To je důvod proč se naše škola rozhodla stát generálním partnerem OHK. Základní škola dává člověku do života to, co si už nese ve svém názvu, tedy základ. Budeme rádi, pokud se nám význam kvalitního základního vzdělání podaří dostat více do vědomí nejen členů OHK," sdělila k partnerství Monika Machytková, ředitelka spol. Waldorfská ZŠ a MŠ Olomouc s.r.o.

Dalšími partnery jsou známý zaměstnavatel a světový výrobce ložisek firma KOYO Bearings, jejíž jednatel Petr Novák zastává také pozici člena představenstva OHK Olomouc, a Komerční banka. "Komora má případně ještě pár volných pozic pro další partnery," poznamenal ředitel Radim Kašpar.