Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Odpoledne proběhne veřejné projednání Plánu pro chytrou Olomouc. Zúčastnit se můžete online

Zprávy z regionu

14.7.2021

Autor: red

Udržitelná rozumná řešení založená na datech a ne na pocitech. To je oblast Smart City s cílem usnadnit lidem život v Olomouci. Na tom, jakou bude mít podobu, se nyní může podílet i veřejnost. Město pořádá on-line veřejné projednání návrhové části Plánu pro chytrou Olomouc a diskusi. Prezentace proběhne ve středu 14. července od 17 hodin.

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

"Plán pro chytrou Olomouc je jedním z dílčích kroků, jak dospět k naplnění vizí které máme. Proto je pro nás velmi důležité znát názory Olomoučanů. Plán má dvě části – analytickou, která popisuje současný stav. A návrhovou obsahující strategické cíle, a právě tu chceme s veřejností probrat," vysvětluje náměstek primátora Matouš Pelikán, který má Smart City v kompetenci.

Návrhová část, která bude během veřejného projednání představena, i veškeré informace a dokumenty jsou dostupné na speciálním webu. "Zároveň na těchto webových stránkách zájemci najdou i formulář, přes který mohou zasílat nápady, náměty a postřehy k chytrým řešením v našem městě," upozorňuje Pelikán.

Plán obsahuje čtyři základní strategické cíle:
- Datově vedená správa města
- Samospráva otevřená občanům
- Efektivní nakládání se zdroji
- Olomouc, město otevřené inovacím

Chytré město svým obyvatelům šetří čas, peníze a nabízí větší životní komfort ve všech oblastech. "Například z pohledu občana má Plán pro chytrou Olomouc snahu z magistrátu vytvořit lidem otevřený, efektivní a moderní úřad 21. století, který občan navštíví jen, když chce a ne když musí," objasňuje náměstek.

Některé projekty z oblasti Smart City už veřejnost jako službu užívá. Jsou to například platba místních poplatků přes internet, rozvoj datového portálu nebo energetický management. "A další chceme realizovat postupně do roku 2027. Je to celý vývoj a posun města, kdy se využívají moderní technologie k tomu, aby běžné věci při správě města měly vyšší výkon a stály méně peněz, přičemž řada z těchto inovací nemusí být ani viditelná navenek," popisuje náměstek Pelikán.

Jak se zapojit?

Reklama

Ubytovna Eva

Katalog firem » Cestovní ruch » Hotely, ubytování » Ubytovny

Ubytování v Olomouci na Ubytovně Eva a Ubytovně Hodolany. Pokoje jsou 1 až 4-lůžkové. Většina pokojů je vybavena koupelnou, lednicí a TV. Lokality jsou nedaleko MHD a autobusového nádraží n...