Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

O uplynulém víkendu sbírali olomoučtí veslaři úspěchy na mezinárodní půdě

Sport

23.5.2019

Autor: red

V německém Essenu se konalo Mistrovství Evropy juniorů, kde nechyběla olomoucká juniorská reprezentantka Emma Benýšková, která i letos usedla do osmy. Česká osádka se musela sklonit před soupeřkami z Ruska a Německa, ale i tak se medaile podařila a je dobrým příslibem pro další soutěže.

Foto: Archiv klubu

O poznání blíž, v Brně, se pak představili závodníci z řad juniorů, dorostu a staršího žactva na tradiční největší české mezinárodní regatě. Letošní již 48. ročník, který se klasicky neobešel bez větrného počasí, vynesl olomoucké mládeži v zahraniční konkurenci celkem sedm zlatých medailí, nespočet druhých a třetích míst a hodně bodů do celkového bodování Českého poháru. Velmi úspěšné byly především juniorky Sára Ševčíková, Lucie Truhlářová, Tereza Michalčíková, Markéta Zbořilová a Karolína Brázdová, které braly čtyři zlaté medaile, po jedné zlaté přidaly dorostenky Jana Slepičková a Adéla Brokešová, dorostenci Petr Čížek a Michal Grivalský a žačka Eva Slepičková na skifu.

Další větší akcí, na kterou se nyní veslaři připravují, jsou Mistrovství Moravy a následně tradiční Primátorky, které se konají 8. a 9. června v Praze a Veslařský klub Olomouc zde bude mít opět široké zastoupení od žactva až po veterány.