Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 5.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nešpor rozhodl zápas pro Sigmu

Sport

20.7.2019

Fotbalisté Olomouce zvítězili v druhém kole první ligy nad Zlínem 1:0. O výhře Hanáků rozhodl v 61. minutě Martin Nešpor, největší šanci hostů neproměnil v závěru Tomáš Poznar. Sigma po úvodní porážce v Plzni ve druhém soutěžním duelu pod trenérem Radoslavem Látalem poprvé zvítězila.

Olomouc byla od úvodu aktivnější a také přesnější v kombinaci. Hned v páté minutě zahrozil Plšek, jehož rána z voleje z 16 metrů proskákala kolem levé tyče. Domácí v prvních 15 minutách několikrát svírali Zlín kolem vápna, brankáře Dostála však ohrozit nedokázali.

Po čtvrthodině se hra vyrovnala a do zápasu se dostal také Zlín. První šanci si ale vypracoval až v 38. minutě, kdy po standardní situaci a vrácení míče do vápna hlavičkoval Buchta těsně vedle. Stejně dopadla i Fantišova hlavička o dvě minuty později. V nastaveném čase první půle ještě musel domácí gólman Reichl zasahovat proti střele Jiráčka z 25 metrů.

V úvodních pěti minutách druhého poločasu se ocitli za zlínskou obranou nejdříve Greššák a vzápětí Plšek. Oběma však scházel krok k tomu, aby se dostali do brankové příležitosti. Podařilo se to až v 55. minutě Pilařovi, jehož střelu z pravé strany dobře vyrazil gólman Dostál.

V 61. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Falta si na pravém křídle pohrál s bránícím hráčem a nadýchaným centrem našel na přední tyči Nešpora. Olomoucký útočník z bezprostřední blízkosti neměl problém překonat Dostála a otevřel skóre.

Druhou branku mohl Nešpor přidat v 75. minutě po rychlém olomouckém brejku, tentokrát ale Dostála pokusem na zadní tyč neprostřelil. V obrovské šanci se na druhé straně hřiště ocitl 10 minut před koncem Poznar. Reichl rychlým vyběhnutím zachránil domácí od vyrovnání.

SK Sigma Olomouc – FC Fastav Zlín 1:0 (0:0)

Branka: 61. Nešpor. Rozhodčí: Julínek - Mokrusch, Podaný. ŽK: Fantiš, Jiráček, Poznar. Diváci: 3908.

SK Sigma: Reichl – Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek – Greššák – Pilař (87. Látal), Houska, Plšek (82. Zmrzlý), Falta – Nešpor (76. Tandir). Trenér Radoslav Látal.

Zlín: Dostál – Bartošák (64. Azackij), Hlinka, Buchta, Matejov (80. Nečas) – Džafić (71. Mašek), Podio, Jiráček, Čanturišvili – Fantiš – Poznar. Trenér Josef Csaplár.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip