Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nemáte čas letos péct cukroví? Víme, kde vám s láskou napečou klasiku i netradiční dobroty

Vánoční cukroví

3.11.2022 aktualizováno 21.11.2022 13:28

Lenka Šťastná

Do Vánoc nám sice ještě nějaký ten čas zbývá, ale pokud nepatříte k těm, kteří by holdovali pečení, nebo jen zkrátka víte, že letos nebudete mít tolik času, tak nezoufejte. Ač obecně platí, že kupované cukroví nelze srovnávat s tím doma a s láskou napečeným, poradíme vám, kde si lze objednat linecké, rohlíčky, košíčky, nebo i trošku netradiční cukroví, kterým sice vybočíte z klasiky, ale rozhodně návštěvu o Vánocích nezklamete. A vězte, že právě teď je pro objednávky to nejlepší období...

SLADKÝ MÉĎA

Objednávky: objednávat můžete v provozovně nebo přímo na webu →
Vyzvednutí: cukroví se bude vydávat nejpravděpodobněji od 20. 12. 2022.

Cukrárna Sladký Méďa nabídne i v letošním roce kilovou krabičku plnou cukroví i modernějších zákusků. V kolekci naleznete jak klasiku - pařížské rohlíčky, vanilkové rohlíčky, kokosové laskonky, rumové kuličky, ořechové půlměsíčky s rumovou polevou, išlské, mokka oválky, tak i modernější zákusky jako makronky, vosátkovou roládu, pistáciové košíčky, tartaletku se slaným karamelem a linecké s marmeládou a oříškovou krustou.

Ve vánoční krabičce najdete pět až šest kousků od každého druhu a zaplatíte za ni 990 korun.

Ilustrační foto

Foto: Sladký méďa

ZTRACENÁ CUKRÁRNA

Objednávky: objednat lze do 30. listopadu nebo do vyprodání výrobní kapacity, a to telefonicky na tel.: 607 778 008, nebo osobně ve Ztracené cukrárně
Vyzvednutí: cukroví bude připravené k vyzvednutí od 20. do 23. 12. ve Ztracené cukrárně

Ztracenou cukrárnu nemusíte nijak složitě hledat, najdete ji hned u námětí ve Ztracené ulici a napečou vám tady pestrou nabídku vánočního cukroví, které vyrábí z tradičních a poctivých surovin - zkrátka žádné směsi a náhražky zde nenajdete. Vánoční krabička obsahuje pařížské rohlíčky, moka kolečka, linecké, Išelská kolečka, vosí hnízda, rumové kuličky, vanilkové rohlíčky, sádlová kolečka, vanilkové košíčky, ořechové košíčky.

Za kilo cukroví zaplatíte 900 korun a počítejte s tím, že platbu je nutné provést předem buďto přímo na prodejně, nebo převodem.

Ilustrační foto

Foto: Ztracená cukrárna

COFFEE LIBRARY

Objednávky: rezervace jsou možné na webu
Vyzvednutí: Kazety s vánočními dezerty se budou vydávat pouze 23. prosince v Coffee Library.

Poněkud netradiční vánoční cukroví mají nachystáno v Coffee Library. Vzhledem k tomu, jakou si tato kavárna vybudovala pověst, je jasné, že jejich dárková krabička bude stát za to! Vánoční kazeta obsahuje 43 dezertů a těšit se můžete na red velvet skleničku s vanilkovým krémem a ovocem, ořechové sušenky s mučenkou a hořkou čokoládou, makronky, Paris-Brest, profiterolky, čokoládové tartaletky s višněmi a hořkou čokoládou, pomerančové minitartaletky s tonka fazolí a red velvet brownies kostky.

Cena luxusní vánoční kazety je 2 190 korun a váží 3,3 kg. Objednat si můžete také její menší variantu, která obsahuje 23 dezertů a zaplatíte za ni 1 190 korun.

Kromě samotné vánoční kazety můžete na webu objednat i dva druhy speciálních vánočních rolád. V nabídce Coffee Library nebude chybět ani populární vaječný likér, slaný karamel, lemon curd, těsta na perníčky a linecké, malé sáčky cukroví a různé další dobroty.

Nabídka cukroví bude opět pestrá...

Foto: Coffee Library

BISTRO HELEN

Objednávky: Objednávat můžete od pondělí 7. 11. až do středy 30. 11. 2022 v bistru nebo na emailu: rohlova@helen.cz 
Vyzvednutí: Odběr bude možný v těchto termínech: 9. 12., 16. 12. a 23. 12. 2022

Také Bistro Helen nabídne v letošním roce své voňavé cukroví. V nabídce je klasická vánoční krabička, která obsahuje kokosky, pistáciové rohlíčky, kakaové cookies s kokosem, sakrajdu, což je perníkový závin s povidly, brownies s pekany a perníkové sušenky.
V Helen potěší také striktní bezlepkáře, pro které bude připravený čistě bezlepkový box složený z kokosek, pistáciových rohlíčků, kakaových cookies s kokosem a perníkových sušenek.

Klasický box vánočního cukroví obsahuje 28 kousků a zaplatíte za něj 528 korun, v bezlepkovém boxu pak najdete 32 kousků a zaplatíte za něj rovněž 528 korun.

Několik krabiček s cukrovím bude přichystaných i na baru a vánoční nabídku v Helen doplní i domácí vaječný likér a brandované balíčky s kávou.

Foto: Bistro Helen

NUTREND WORLD

Objednávky: od 7. 11. do 12. 12. na tel. čísle 583 842 503 nebo osobně v restauraci
Vyzvednutí: v úterý 20. 12. nebo ve středu 21. 12. (vždy od 11:00 do 21:00) v Nutrend Worldu

Nutrend World pro vás chystá vánoční cukroví v dárkovém balení, ke kterému si letos můžete přikoupit i lahodný vaječný likér. Balíček o váze 450 gramů obsahuje vosí úly, vanilkové rohlíčky, linecká srdíčka, Išelské cukroví a vánoční salámek.

Cena balíčku je 650 korun, vaječný likér (0,5 l) můžete dokoupit za 190 korun.

Foto: Nutrend World

BLACK COFFEE

Objednávky: objednávky do 12. 12. 2022 na emailu info@zdrawomls.cz nebo do zpráv na Facebooku a Instagramu
Vyzvednutí: na stánku Black Coffee v Galerii Šantovka ve dnech 18., 22. a 23. 12. 2022

O něco zdravější cukroví chystá i Black Coffee, které nabídne dobroty pod značkou Zdrawomls. Celé jen z oříšků a sušeného ovoce. Bez lepku a bez laktózy. Cukroví je plné vitamínů a sladké díky přírodním cukrům. Ve vánoční krabičce vás čekají tyto druhy: kakaový suk s pistácií a čokoládou, kokosové rafaelo kuličky, marcipánové kuličky s čokoládou a lyofilizovanými malinami, vanilkové rohlíčky, arašídovo-karamelové mini košíčky, kokosové bounty kostky, čokoládky zdobené oříšky a sušeným ovocem, perníčková srdíčka s kokosem, medovníčky bez medu, úly s rumem a meruňkou.

Za kilo zdravého vánočního cukroví zaplatíte 1 250 korun.

Foto: Black Coffee

KATRIN CAKE & COFFEE

Objednávky: v sekci vánoční cukroví na webu, nebo v provozovně

V cukrárně Katrin si i letos pro zákazníky připravili poměrně pestrou nabídku. A cukroví je poctivé, ručně a s láskou dělané. Vybrat si můžete z jednoho kilogramu vánočního cukroví, které nabízí pestrou paletu cukrovinek jako linecké, marokánky, medovníkové i raffaello kuličky, sádláky, kokosky, pařížské rohlíčky, ořechové vanilkové rohlíčky, rumové košíčky a spoustu dalšího. Kromě předem sestavené kolekce s výběrem toho nejlepšího z vánočního cukroví si v Katrin můžete objednat i samostatně linecké, vanilkové rohlíčky, čokoládové sádláky, raffaello kuličky i pařížské rohlíčky. V nabídce najdete také speciální vánoční cukroví bez cukru, které je vhodné pro diabetiky a objednat si můžete i domácí vaječný likér. 

Za celou kolekci obsahující kilogram cukroví zaplatíte 990 korun, u jednotlivých druhů cukroví se ceny pohybují od 230 do 495 korun. Půl kila dia cukroví vás pak vyjde na 630 korun.

Ilustrační foto

Foto: Katrin cake & coffee

TO PRAVÉ Z HANÉ

Objednávky: letos pouze online a s platbou předem
Vyzvednutí: od 15. do 22. 12. 2022 v obchůdku To Pravé z Hané nebo přímo v pekárně na adrese Mezice 15

Malý farmářský obchod To pravé z Hané se zaměřuje na produkty a potraviny z Hané a okolí v prvotřídní kvalitě. V letošním roce si v obchůdku můžete vyzvednout vánoční cukroví z Pekárny a cukrárny Mezice. Objednat si můžete kilovou kolekci vánočního cukroví, která obsahuje linecké, vanilkové rohlíčky, tlapky, sádlové koláčky, myslivecké knoflíky, kokosové pásky a ořechové puklinky. Objednávat můžete i jednotlivé druhy vánočního cukroví a těsto na linecké i vanilkové rohlíčky. Nechybí ani máslová a špaldová vánočka. Pro více informací se podívejte na webové stránky.

Za kilo vánočního cukroví zaplatíte 750 korun.

Foto: Pekárna a cukrárna Mezice

Ať už se rozhodnete péct vlastní cukroví, nebo se necháte inspirovat naším článkem a obrátíte se na profesionály, tak si hlavně o Vánocích cukroví vychutnejte společně s rodinou a přáteli. A nezapomeňte, že Vánoce jsou svátky klidu, takže žádný stres. ;-)