Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nejošklivější město Evropy, románské ruiny i typické pálenky. George Vision zve na netradiční road movie Balkan Trip

Tipy a názory

2.5.2023

Autor: red

Pětice přátel a zároveň produkční tým olomouckého režiséra Jiřího Slečky se vydává na nevšední cestu po zemích bývalé Jugoslávie, a to na místa, na kterých turisty běžně nepotkáte. Kde mají nejlepší pivo, největší pyramidu světa a kde nejošklivější město Evropy? Premiéra netradičního cestopisu se koná 8. září v kině Metropol a zvýhodněné vstupenky jsou už nyní v předprodeji.

Foto: George Vision

"Už to není mystery, ale pořád je to strašidelný," říká o novém snímku Martina Qweetko Procházková, která se stala nejen jeho hlavní postavou, ale také nás coby moderátorka provede celou řadou humorných i napínavých situací, včetně premiéry.

"Těšit se můžete na celý náš tým a vtipné historky z cest, ale také na koncert Alžběty Kolečkářové, která nazpívala pro film píseň. Přijďte a poznáte rozmanitost, divokost i speciality Balkánu. Navíc vstupenky jsou nyní v předprodeji za mimořádnou cenu," zve režisér Jiří Slečka.

Balkan Trip je už čtvrtým celovečerním snímkem, který vznikl pod hlavičkou značky George Pictures, a tentokrát nás přenese na "zapovězená" místa, jako je hora Trebević u Sarajeva a její opuštěný olympijský areál s bobovou dráhou z roku 1984 nebo do Mostaru v Hercegovině, kam se podíváme i skrze dobové záběry.

"Ve filmu propojíme dnešní atmosféru místa s minulostí, kdy byl v občanské válce zničen tamní unikátní most. A protože s námi na cestu vyrazil i Pavel Rosypal, který zde působil v rámci SFOR na mírové misi, uvidíte místa ještě z jiného úhlu pohledu," prozradil Jiří Slečka.

Slavnostní premiéra s debatou a koncertem proběhne 8. září v kině Metropol a vstupenky jsou už nyní v prodeji za zvýhodněnou cenu →

Pětičlenná partička nás vezme také na vodopády Mirusha a Kravica, jedny z divů Balkánu, v Černé Hoře se svezeme po okouzlujícím Skadarském jezeře s posledními pelikány v Evropě, v Kosovu navštívíme nejškaredější město i budovu Evropy a chybět nebude ani údajně největší pyramida světa a řada strašidelných překvapení okem profesionální kamery.

"Uvidíte místa, o nichž jste možná neslyšeli, ale stojí za to! Ochutnáme typická jídla, pálenky i piva a zakusíme tu jedinečnou atmosféru Balkánu, nespoutaného pravidly EU. Každý si najde to své. Navíc Martina a její vtip opět nezklamou," dodává Jiří Slečka.

George Vision

George Vision je produkční společnost, která se specializuje na služby v oblasti video a audioprodukce. Její doménou je videoprodukce všeho druhu – tedy výroba reklamních spotů, firemních videí, zajišťují videopřenosy přednášek či kulturních akcí, ale také působivé záběry z ptačí perspektivy.

Mimoto je George Vision také sehranou partou lidí, která "z myšlenky stvoří skutečnost", a tak tvoří s nadšením pod hlavičkou spolku George Pictures i nevšední celovečerní filmy. A kromě své práce milují dobrodružství, tajemno a cestování.