Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 8.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nefunkční veřejné toalety v Čechových sadech se rekonstrukce nedočkají. Nahradí je ale smart WC

Zprávy z regionu

20.10.2020

Autor: red

Místo nákladné rekonstrukce nefunkčních veřejných toalet, chytré řešení. V Čechových sadech bude smart veřejné WC s podobou, která nebude vizuálně rušit prostředí městského parku. Radní rozhodli o odstranění původní zděné budovy veřejných záchodků.

Stará budova veřejných toalet by z parku mohla zmizet na jaře a nové toalety by mohly být návštěvníkům parku k dispozici v létě příštího roku.

Foto: Jan Procházka

"Chceme nahradit starou nefunkční budovu veřejných toalet v Čechových sadech funkčními toaletami. Toto řešení bude výrazně levnější než rekonstrukce stávající zchátralé budovy," uvedl primátor Mirek Žbánek. Půjde o mobilní stavbu, která disponuje lepším vybavením než běžné veřejné toalety, odolá útokům vandalů a pro její instalaci není zapotřebí stavební povolení. "Zpracování dokumentace pro demolici stávajícího WC jsme už zadali. Současné s tím jsme objednali i zpracování dokumentace pro územní souhlas na osazení smart toalet, a to včetně přípojek vody a kanalizace," popsal záměr investiční náměstek primátora Martin Major.

Smart toalety mohou mít originální i decentní vzhled, který nebude narušovat okolí...

Foto: archiv MMO

Smart toalety běžně disponují bezdotykovými dávkovači, zásobníky i čidly stavu vody. Vstup na ně je možný elektronickou cestou, to je prostřednictvím platební karty, pomocí SMS nebo QR kódu. Vzhled chytrých toalet může být originální nebo decentní, aby zvolený design vizuálně nerušil okolní prostředí. "Protože je park kulturní památkou, bude se řešením zabývat útvar hlavního architekta, komise pro architekturu i odbor památkové péče. O provoz by se po instalaci postaralo Výstaviště Flora," objasnil primátor Žbánek.

Reklama

Snové svatby Jana Řezáčová

Katalog firem » Služby » Svatební salóny, půjčovny

Aby Váš svatební den byl Vašim splněným snem. Jsme svatební agentura z Olomouce, která nabízí kompletní svatební služby - svatba na klíč, koordinace svateb, svatební líčení, svatební ...