Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na pořádání mistrovství jednadvacetiletých je Sigma připravena, hlásí Martin Rak

Sport

15.10.2010

Autor: Monika Fleischmannová

Zatímco česká fotbalová jednadvacítka slaví postup na mistrovství Evropy, které se uskuteční příští rok v Dánsku, probíhají i jednání o udělení pořadatelství evropského šampionátu v roce 2013, o něž usiluje také Česká republika. V případě, že UEFA v prosinci přidělí mistrovství Česku, jedním z hostujících měst by se mohla stát i Olomouc. A zdejší Sigma je na takovou výzvu připravena.

Mistrovství Evropy hráčů do 21 let patří k největším fotbalovým akcím vůbec. Má obrovskou sledovanost a televizní přenosy je dostanou na všechny osídlené kontinenty naší planety. A již za tři roky by se některé jeho zápasy mohly konat i v Olomouci. "Náš stadion je v tuzemsku jedním z mála těch, které odpovídají přísným parametrům na konání takových utkání," vysvětluje volbu Olomouce jako jednoho z pořadatelských měst marketingový manažer a člen představenstva SK Sigma Olomouc Martin Rak.

Jaké požadavky musela Sigma splnit, aby se právě v Olomouci mohl hrát šampionát jednadvacítek?
Fotbalových stadionů, které splňují přísná kritéria evropské fotbalové federace UEFA, v naší republice mnoho není. Stadion Sigmy patří mezi těch pár, které mohou hostit nejen utkání evropských pohárů, ale i mezinárodní zápasy české fotbalové reprezentace. Na Moravě jsou pouze dvě města, která parametry UEFA splňují: Olomouc a Uherské Hradiště. Kapacitu nad deset tisíc míst k sezení má však pouze stadion Sigmy. K tomu Andrův sportovní areál nabízí kvalitní tréninkové plochy s přírodním i umělým povrchem, který je navíc vybaven umělým osvětlením. Ubytování i regeneraci potom NH hotel a Omega centrum.

Předpokládám, že přípravy už jsou v plném proudu.
Samozřejmě. S organizací mezistátních utkání máme zkušenosti, ale také starosti. Příprava jednoho utkání reprezentace zabere několikaměsíční přípravy, natož pak pořádání takového turnaje. V minulosti jsme organizovali podobný turnaj pouze jedenkrát. Šlo o mistrovství Evropy hráčů do šestnácti let.

Nejen olomoucké zápasy by také zcela jistě do ochozů Androva stadionu přilákaly i zástupy vyhledávačů talentů.
V této věkové kategorii jsou hráči hledačům talentů již dobře známi. Jde spíš o to, že se zde mohou fotbalisté zviditelnit pro některé evropské velkokluby.

Že se Olomouc díky turnaji zapíše do fotbalové mapy světa, je celkem jasné, počítáte ale také s tím, že si jako klub pomůžete i po stránce finanční?
To jistě také, ale starosti s přípravou takové akce si nikdo, kdo si tím neprošel, nedokáže představit. To se nedá vyčíslit. V Olomouci se dělá fotbal pro lidi. Tato akce nebude výjimkou.

Co si tedy od pořádání turnaje slibujete především?
Pozitivní reklamu nejen olomouckému fotbalu, větší zájem dětí o fotbal a samozřejmě propagaci města. Olomouc byla a je fotbalové město!

Jaký očekáváte divácký zájem?
V Olomouci je o mezistátní utkání české fotbalové reprezentace vždy velký zájem. Nejinak tomu bude i v tomto případě.

Chtěl byste něco vzkázat fotbalovým fanouškům?
Ať si tuto akci, pokud tedy bude České republice přiklepnuta, určitě nenechají ujít. Mistrovství Evropy ve fotbale se v Olomouci nekoná každý rok.

Monika Fleischmannová

Reklama

Bubenická škola Ivo Batouška

Katalog firem » Kultura a umění » Umělecké školy

Individuální konzultace (bicí souprava, djembe, taiko, hand pan) Dětské kroužky: - Rytmáček (od 3 do 5 let) - Drumík (od 6 do 10 let) - Tamtam (od 11 do 15 let) - Pobytové a vík...