Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 19 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Palachově náměstí by mohl vyrůst parkovací dům, plány ale brzdí krize

Zprávy z regionu

6.11.2009

Autor: Adam Fritscher

Pomoci vyřešit nedostatek parkovacích míst v centru Olomouce by mohl projekt, jenž předpokládá vznik objektu s podzemními garážemi na Palachově náměstí. I s úpravou okolních ploch by jeho výstavba přišla odhadem na 220 milionů korun a místo by zde mohlo najít až 320 parkujících vozů.

Řešení problému s parkováním v centru města hledá vedení radnice už řadu let a výstavba objektu na prázdné ploše poblíž Terezské brány by mohla být jednou z jeho variant. "Z geologického hlediska je reálné, aby zde podzemní parkovací objekt vznikl," konstatoval olomoucký primátor Martin Novotný. "Vzhledem k probíhající krizi však nepředpokládám, že by se tak mohlo v nejbližší době stát. Přesto chceme být připraveni, takže celý projekt nachystáme, abychom jej mohli nabízet developerům," řekl Novotný.
Složitá je podle něj i majetková stránka věci. "Dvě třetiny pozemků v této lokalitě vlastní město a třetinu židovská obec," zmínil primátor.
Samotný parkovací objekt s kapacitou 320 míst by podle připravovaného objektu stál přibližně 170 milionů korun. "Další náklady by si vyžádaly nutné úpravy okolí i s plánovaným památníkem nacisty vypálené synagogy. Nutný by byl také archeologický průzkum," dodal Martin Novotný s tím, že celkově by se náklady na tento projekt vyšplhaly až k 220 milionům.

Adam Fritscher

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip