Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Hermannově ulici hořel byt. Hasiči evakuovali 30 lidí, nájemkyně skončila v nemocnici

Krimi

10.9.2018

Autor: red

Pomoc čtyř jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů si v pondělí v brzkých ranních hodinách vyžádal požár bytové jednotky panelového domu na ulici Hermannova. Hasiči museli evakuovat třicet lidí. Žena, která v bytě bydlela, skončila péči lékařů.

Požár byl ohlášen krátce před půl druhou ráno. Z bytu šel černý hustý kouř. "Operační středisko k požáru vyslalo jednotku požární Olomouc, a to posádky tří cisternových vozidel, taktéž vozidlo výškové techniky. Z řad dobrovolných hasičů k posílení vyrazily jednotky Olomouc Černovír, Olomouc Chválkovice a Velká Bystřice," vyjmenoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči v hustě zakouřených prostorech zjistili, že k požáru došlo v kuchyni. Oheň se jim podařilo dostat rychle pod kontrolu. "Během pár minut zabránili prostupování ničivých plamenů a pokračovali v dohašování plamenného hoření. Uživatelka bytu se za pomocí souseda dostala včas do bezpečí. Oba se nadýchali nebezpečných zplodin hoření, nájemkyně z vyhořeného bytu byla po ošetření převezena k následné nemocniční péči. Hasiči z panelového domu evakuovali zhruba tři desítky obyvatel, domů se všichni navrátili po celkovém odvětrání a ochlazení chodeb," doplnil Hošák.

Co stojí za příčinou vzniku požáru, je aktuálně v šetření. Škoda po požáru byla prozatím vyčíslena na 500 tisíc korun. 

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip