UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!
Na Garden Food festivalu ugrilují celého býka
Na začátku června si v Olomouci přijdou na své milovníci delikátního hovězího. Jedním z taháků víkendového programu Garden Food Festivalu bude grilovaný býk. Koho neosloví červené maso z tura, může sáhnout po jemnější variantě ze pštrosů. I ti se budou rožnit vcelku!
K tomu, aby si příznivci dobrého jídla pochutnali na grilovaném býkovi, vede poměrně dlouhá a náročná cesta. Deset dnů předem se mladý kus naloží do speciálního láku. Během grilování se pak maso musí průběžně potírat marinádou ze sádla a oleje. A trvá sedm hodin od začátku grilování, než se můžou začít okrajovat první kousky upečeného masa. „Abychom mohli návštěvníkům festivalu nabízet hotové maso už během dopoledne, vstává obsluha okolo druhé ráno. Ve tři začíná rožnit a okolo desáté se začínají servírovat první porce,“ říká vedoucí produkce festivalu Martina Svatošová. Kdo si v Olomouci přijde pro tu první?
roc
Kavárna Sladký Méďa
Katalog firem » Restaurace, stravování » Cukrárny
Přijďte posedět do klidné a útulné kavárny v centru města Olomouce, v Ostružnické 21. Členitý prostor kavárny nabízí příjemné posezení a nerušenou konverzaci. Pod každým sezením je k...

DNES
České Vánoce: ozdobený stromeček, kapr, polibek pod jmelím i Ježíšek. Kde se vzaly naše tradice?
Sport
23.12.2025
Mora schytala na Spartě sedmičku
Sport
23.12.2025
Záložník Danijel Šturm přichází do Sigmy
Vánoce
23.12.2025


