Na Garden Food festivalu ugrilují celého býka - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 24. prosince 2025, svátek má Adam a Eva (dnes je Štědrý den), venku je -0.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Garden Food festivalu ugrilují celého býka

Zprávy z regionu

28.5.2018

Autor: roc

Na začátku června si v Olomouci přijdou na své milovníci delikátního hovězího. Jedním z taháků víkendového programu Garden Food Festivalu bude grilovaný býk. Koho neosloví červené maso z tura, může sáhnout po jemnější variantě ze pštrosů. I ti se budou rožnit vcelku!

Ugrilovat celého býka, to už je pořádné umění.

Foto: Depositphotos.com

K tomu, aby si příznivci dobrého jídla pochutnali na grilovaném býkovi, vede poměrně dlouhá a náročná cesta. Deset dnů předem se mladý kus naloží do speciálního láku. Během grilování se pak maso musí průběžně potírat marinádou ze sádla a oleje. A trvá sedm hodin od začátku grilování, než se můžou začít okrajovat první kousky upečeného masa. „Abychom mohli návštěvníkům festivalu nabízet hotové maso už během dopoledne, vstává obsluha okolo druhé ráno. Ve tři začíná rožnit a okolo desáté se začínají servírovat první porce,“ říká vedoucí produkce festivalu Martina Svatošová. Kdo si v Olomouci přijde pro tu první?

roc

Reklama

Kavárna Sladký Méďa

Katalog firem » Restaurace, stravování » Cukrárny

Přijďte posedět do klidné a útulné kavárny v centru města Olomouce, v Ostružnické 21. Členitý prostor kavárny nabízí příjemné posezení a nerušenou konverzaci. Pod každým sezením je k...