Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Fortu v Křelově se chystá rockový večer. Zahrají Rockinson Crusoe, Katoda i Carl Sentance z Nazareth

Kultura

13.8.2020

Autor: red

Už v pátek 21. srpna se milovníci rocku můžou těšit na společný letní koncert slovenských Rockinson Crusoe, olomoucké Katody Classic Rock Band a špičkového zpěváka kapely Nazareth - Carla Sentance. Rockový večer plný nejrůznějších hitů proběhne v unikátních prostorách vojenské pevnosti v Křelově, pro účastníky bude připravena doprava minibusem z Bounty Rock Cafe a zpět do Olomouce.

Carl Sentance

Foto: www.carlsentance.com

Stopa aktuálního frontmana NAZARETH, Brita Carla Sentance, je na rockové scéně hluboká, bohatá, ale rozhodně ne přímočará. Rovněž přímočaré nejsou zamotané fakty o jeho účinkovaní v PERSIAN RISK, kapele, kterou založil pozdější kytarista MOTORHEAD Phil Campbell. Podstatné je, že v roce 1986 Carla angažoval slavný "sabaťák" do své skupiny GEEZER BUTLER BAND. Nebylo to úspěšné období, nevznikla dohoda s vydavatelstvím ohledně nahrávání alba. Nová příležitost zavedla Carla do USA s projektem GHOST velšského kytaristy Paula Chapmana, ale i tento pokus ztroskotal na vydavatelství. Sentance reaktivoval americkou verzi PERSIAN RISK a objížděl s ní kluby v jižních státech USA do poloviny devadesátých let. Lepší časy přišly s nabídkou legendárních Švýcarů KROKUS, se kterými Carl Sentance nahrál album "Round 13" a další tři roky vystupoval. Později dostal angažmá s projektem WHOLE LOTTA METAL po boku Tonyho Martina (BLACK SABBATH) a zpíval na albu POWER PROJECT "Dinosaurus" v roce 2006 se slavnými americkými veterány Carlosem Cavazom (Quiet Riot, Ratt), Jeffem Pilsonom (Dokken, Dio, Foreigner) a Vinnyem Appice (Black Sabbath, Dio). Později si Carl Sentance padl do oka s klávesákem DEEP PURPLE Donem Aireym, který se kontinuálně realizuje vedle mateřské skupiny prostřednictvím sólových nahrávek a koncertních miniturné. Od té doby je Carl Donovým dvorním zpěvákem a Don na vystoupeních přidává i hity z období svého účinkování u Ozzy Osbourna, Gary Moora, anebo RAINBOW, WHITESNAKE a COLLOSSEUM II.

"Od roku 2015 se Carl stal frontmanem NAZARETH a jeho hlas spolehlivě pohání skotskou legendu vpřed, což měli možnost zažít naši fanouškové již několikrát. Není žádným tajemstvím velký vztah Carla k naší zemi. I proto nepřekvapí, že Carl kývnul na výjimečný koncert 21. srpna na nádvoří pevnosti Fort Escot (bývalé Del Fuego) v Olomouci – Křelově, kde zahrají domácí Katoda Classic Rock Band a slovenští ROCKINSON CRUSOE světoznámé rockové hity a jako speciální host vystoupí Carl Sentance," uvádí pořadatelé. 

Vstupenky na koncert koupíte v předprodeji za 350 korun, na místě budou k dostání za 399 korun.