Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 13.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

NH Hotel buduje novou restauraci, vylepšuje i sály. V září chystá letní ples

Zprávy z regionu

27.1.2021

Jan Procházka

Na všem zlém může být něco dobrého. Olomoucký NH hotel využil nucenou pauzu, způsobenou epidemií koronaviru, k rozsáhlé přístavbě a celé řadě vylepšení, které by za běžného provozu šlo realizovat jen velmi těžko. V nových prostorách vznikne stylová restaurace s otevřenou kuchyní, zvětší se i hlavní sál a celé prostory dostanou nejmodernější audiovizuální techniku. Hotel se tak v tuzemsku dostane na absolutní kongresovou špičku. Hotovo bude v létě; v září, pokud situace dovolí, chce hotel uspořádat netradiční letní ples, na kterém novinky představí.

Olomoucký NH hotel získal v minulosti řadu ocenění, zákazníci si ho oblíbili a konají se zde opravdu prestižní kongresy, firemní eventy i společenské akce. Jak říká jeho ředitel Tomáš Rousek, je právě úspěšnost hotelu jedním z důvodů, proč chce být neustále o krok napřed. “Už delší dobou jsme si pohrávali s myšlenkou vybudování nové restaurace. Chtěli jsme ji nabídnout hostům akcí, které se u nás konají. Nicméně za běžného provozu si tak náročnou akci lze představit jen velmi těžko,” míní Rousek. Podzimní lockdown tak byl podle něj příslovečnou poslední kapkou. “Měli jsme všechno nachystané a v tu chvíli jsme si prostě řekli: ‘Kdy jindy, když ne teď?’. Pustili jsme se do toho tedy prakticky ze dne na den,” vypráví Rousek. Když hovoří o tom, co všechno bude nové nebo lepší, používá termíny jako refresh a update. “Nejzásadnější je samozřejmě přístavba designové restaurace, kterou připravujeme se známou architektkou Barborou Škorpilovou. Tady bych rád upozornil, že tuto restauraci neotevíráme, abychom konkurovali lokálním podnikům. Bude sloužit hostům našich akcí, které chceme lépe stravovat,” upozorňuje Rousek. Podnik bude mít otevřenou kuchyni. “Lidé tak budou v kontaktu s kuchaři, kteří jim mohou ukázat celou přípravu jídla, mohou si s nimi povídat… Dominantou pak budou dva bufetové stoly o rozměrech dva krát čtyři metry. Jeden chlazený a druhý vyhřívaný. Součástí restaurace bude i terasa, kterou vysuneme směrem k Omeze. V létě tam bude posezení, v zimě na společenských akcích se tam třeba může grilovat. Celkově restaurace pojme asi dvě stě lidí. Věříme, že si to naši hosté užijí,” popisuje Tomáš Rousek.

Vizualizace ukazují, jak bude nová restaurace s otevřenou kuchyní vypadat. Sloužit má účastníkům akcí, které se v hotelu konají.

Před restaurací, přímo naproti vstupu do sálu, vznikne i stylový vinný bar. “Je to místo, kde se vždycky víno prodává. Proto jsme se ho rozhodli zvelebit. A součástí vinného baru bude i menší pivní,” usmívá se Rousek. 

Stavební práce se rozběhly i v hlavní sále. Ten bude nyní o tři metry větší. “Instalujeme tu zbrusu novou sofistikovanou scénu. Té dominuje obří zabudované projekční plátno, systém projektorů je opravdu špičkový a věřím, že nahradí mobilní LED stěny, které jsme tu často instalovali. Sál bude mít i systém závěsů a blackoutů, prakticky během pár minut ho půjde přeměnit z kongresového na společenský či kulturní,” líčí Rousek. Novou audiovizuální techniku ale dostanou všechny sály. “Chtěli jsme být opravdu napřed. Vybavení, které tu bude nainstalováno, je to nejlepší, co se dá v současné době sehnat. Budeme například schopni nabídnout našim zákazníkům i online streamování jejich akcí na různé platformy. To je trend, který po současné epidemii zcela určitě zůstane,” konstatuje Rousek.

Hotel se podle něj díky novinkám ve vybavení i zázemí posunuje na absolutní tuzemskou kongresovou špičku. "Když jsme hotel stavěli, ani jsme si nedokázali představit, kam se za pár let posuneme. Hostíme opravdu prestižní akce a věříme, že to bude pokračovat. Teď budeme schopni nabídnout opravdu to nejlepší," míní Rousek.

Nová restaurace, větší sál, lepší zázemí. NH Hotel využil nucenou pauzu k budování.

Foto: Jan Procházka

Hotel první hosty uvítá znovu už 11. února, jak upozorňuje ředitel Rousek, pokud to hygienická situace v zemi umožní. “Budou mít k dispozici asi sedmdesát procent hotelu,” slibuje. Stavební práce by pak měly definitivně utichnout v letních měsících. A hned 3. září by chtěl hotel novinky představit na první velké akci. “Pořádáme spolu s Rádiem Haná oblíbený Olomoucký ples. Letos se pochopitelně nekoná, vymysleli jsme proto, že bychom udělali ples letní. Bude to netradiční, ale moc se na to těšíme. Hosté si vychutnají veškeré naše novinky a například dámy už se moc těší, že budou v koktejlových šatech opálené,” usmívá se na závěr Tomáš Rousek.