Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Musíme ten bod brát, řekl Falta

Sport

5.10.2020

Autor: Petr Pelíšek

V 6. kole nejvyšší soutěže fotbalisté SK Sigma Olomouc remizovali doma na Andrově stadionu s Viktorií Plzeň 2:2. Bod pro Hanáky zajistil křížnou střelou k levé tyčce záložník Šimon Falta. „Zůstal jsem tam sám. Potom už jsem se jen soustředil na to, abych to dobře trefil, což se podařilo,“ řekl Falta.

Je bod z utkání proti Plzni tak akorát nebo málo? V závěru zápasu jste byli stále aktivní a zkoušeli dát třetí branku.
Musíme ten bod brát. Ale chtěli jsme vyhrát, což se bohužel nepodařilo. Ovšem po tom průběhu je, myslím si, ten bod dobrý.

Necítíte trošku křivdu? Plzeň dala druhou branku z penalty, podobných situací bylo pár i na druhé straně.
Jak se to vezme. Bylo tam více sporných situací, které rozhodčí vyhodnotil tak, jak je vyhodnotil. Ale ten penaltový zákrok proti nám jsem neviděl, takže to těžko můžu nějak hodnotit. Ale myslím si, že nějaké situace se určitě daly posoudit jinak.

Jaké bylo nachystat se pořádně na utkání, když vlastně, vzhledem k okolnostem, bylo zřejmé až v sobotu, že se bude hrát?
Abych pravdu řekl, tak jsme to nějak neřešili. Prostě jsme se připravovali na zápas. A kdyby se nehrálo, tak by se nehrálo. Nakonec se hrálo a myslím si, že jsme byli připraveni dobře. Získali jsme bod, což nás těší, ale chtěli jsme vyhrát.

Bylo těžké vypořádat se s absencemi? Chyběli tři hráči ze základní sestavy?
Rozdíl jsem nějak nepociťoval. Byli tam prostě jiní kluci, kteří ty chybějící dobře zastoupili. A doufám, že se všichni brzo vrátí a budeme zase v plné síle.

Podruhé v sezoně jste skóroval a znovu to byla pěkná střela, která šla těžko chytat.
Breite mi to dobře posunul, dobře si to navedl do středu hřiště, chtěl jsem mu to otevřít. Nalákal na sebe protihráče, zůstal jsem tam sám. Potom už jsem se jen soustředil na to, abych to dobře trefil, což se podařilo.

Vy jste měl v utkání dva kanadské body, kromě gólu i asistenci. Po vašem centru z rohu dal branku hlavou Martin Hála, které zase není úplně vyhlášený hlavičkář. To je nacvičený signál?
Standardky jsme trénovali a chtěli jsme z nich udeřit, což se podařilo. Je to taková nejjednodušší cesta ke vstřelení gólu.

Věřili jste po druhé brance Plzně, že lze ještě s výsledkem něco udělat?
Osobně jsem věřil, protože se mi hosté zdáli takoví utahaní. Bylo to pro ně složité, vypadli z poháru, na což se určitě soustředili, nepřidalo jim ani to cestování, není to úplně jednoduché. Nedivím se, že byli unavení. Takže jsem věřil, že srovnáme, nebo to ještě dokonce zlomíme na vítězství. Ale to už se nám nepodařilo.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Keramika - dílna TAWA

Katalog firem » Obchod » Dárkové prodejny

A co vám ještě navíc mohu nabídnout? Prostory mé dílny jsou větší a kromě obchůdku mi umožňují pořádat nejrůznější kurzy: - Kurz keramiky pro děti, dospěláky - Hlínování pro ...