Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Moták: Tentokrát nám chybělo všechno

Sport

14.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Zápas 43. kola hokejové extraligy se týmu HC Olomouc vůbec nepovedl. Mora doma prohrála 1:3 s Hradcem Králové, navíc po výkonu, který nebyl vydařený. A do nedělního duelu proti Litvínovu musí Kohouti zlepšit snad všechno, protože základní část jde do finále a záležet bude na každém bodu. „Chtěl bych, abychom v nedělním utkání každý udělali maximum pro to, aby to bylo lepší,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Jak hodnotíte utkání proti Hradci Králové?
My jsme hráli špatně. Špatně jsme bruslili, vázla nám kombinace, nebyli jsme silní v osobních soubojích. Takže z toho nakonec rezultoval ten výsledek. Podobný zápas jsme tady hráli v prosinci a ten jsme vyhráli tři jedna. A to bylo podobné. Také jsme hráli špatně, ale dali jsme šťastné góly. Nyní jsme zase hráli špatně, ale historie se neopakuje. Protože my jsme si opravdu vyhrát nezasloužili. Snad jediný, kdo opravdu podal svůj standardní výkon, byl Braňo. Hradec byl lepší a zvítězil zaslouženě.

Zápas zlomil druhý gól, inkasovali jste ho v oslabení, padl sedmnáct sekund před koncem druhé třetiny a ten čas se potom dohrával až po přestávce. Proč k tomu došlo?
My jsme neodcházeli předčasně, hraje se až do konce. Každá třetina, ne jenom utkání. Obecně jsme ve druhé třetině byli čtyřikrát vyloučení, to je strašně moc. Hradečtí hráči jsou velice šikovní, mají tam výborné střelce, velmi těžko se to brání. Nicméně dostat sedmnáct vteřin před koncem třetiny gól, to je nešťastné. No a byly tam nějaké odpadky na ploše, rozhodčí má právo třetinu ukončit a pak se pokračuje po úpravě ledové plochy.

Ale pořád jste měli naději na dobrý výsledek, ztráceli jste jen jeden gól.
Po druhé třetině jsme hráčům říkali, ať ta rozhodnutí rozhodčích byla jakákoliv, tak že se musíme vyvarovat takových zbytečností, jako jsou fauly. Takhle se hrát nedá. Hráli jsme tak špatně, že jsme byli bez šancí.

Foto: HC Olomouc

Čím si vysvětlujete ten nepovedený výkon? Nehráli jste to, co jste chtěli? Nebo byl Hradec skutečně tak dobrý? Případně do jaké míry hry Mory ovlivnila ta zranění, nebo to, že nastoupili dva hráči po delší pauze.
Začnu od konce. Ta pauza dvou a tříměsíční se na hráči určitě musí podepsat, jakoby znovu začínali sezonu. Je to pro ně velice těžké, nepočítali jsme s tím, že podají nějaký exkluzivní výkon. V žádném případě nebudu degradovat výkon Hradce, hrál výborně, vyhrál tady. Jsem nespokojený s tím, jak jsme hráli my, s výkonem našich hráčů. To se nemůže stát, abychom doma hráli tak špatně. Některé hráče jsem nepoznával, byly tam špatné individuální výkony a samozřejmě i kolektivní výkon.

A v čem tedy vidíte důvod nepovedeného výkonu?
Může jich být několik. Vždycky ten první zápas po reprezentační pauze je takový, že čekáte, co se vlastně stane. Samozřejmě to určitě bylo způsobeno i tím, že dva hráči se zase zranili, Honza Jaroměřský do konce sezony, David Ostřížek, ten, doufejme, už v neděli bude. To jsou zásahy do sestavy, oba jsou to stěžejní hráči, kteří nám chybí. Nahradili je hráči, kteří hodně dlouho nehráli. Ale nám tentokrát chybělo všechno. Chtěl bych, abychom v nedělním utkání každý udělali maximum pro to, aby to bylo lepší. Je to samozřejmě hra, nastupuje proti vám pětadvacet lidí, kteří chtějí také vyhrát, kteří udělají všechno pro to, aby vás porazili, zničili, zadupali do země. A jim se to podařilo.

Nastoupil mladý obránce Adam Rutar. Chtěli jste mu dát šanci za dobré výkony v juniorce?
Už víceméně nevíme kudy kam. Už bereme co je. Nechci říct, že hrál špatně. Je to další hráč z juniorky. Myslím, že tu premiéru celkem zvládl. Pak se ve druhé třetině nedostal dlouho na led, tak už jsme ho tam potom nedávali. Myslím, že nezklamal. Máme ho v tréninku, vidíme ho v utkáních, která hraje v juniorské extralize. Víme, jaké jsou jeho možnosti.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

ART RUBIKON

Katalog firem » Kultura a umění » Společenské a kongresové sály

ART RUBIKON z.s. sdružuje členy se zájmem o umění, řemeslné a technologické obory, pořádá neformální edukační programy pro různé cílové skupiny, včetně dětí a seniorů. Spolek vznikl...